FC Twente Vrouwen

Renate Jansen keerde deze week terug van haar interlandperiode bij de OranjeLeeuwinnen. Zondagmiddag staat alweer het eerstvolgende Eredivisieduel op het programma. Om 16.45 uur wordt er afgetrapt tegen AZ. De aanvoerdster blikt terug op haar periode bij Oranje en blikt vooruit op het treffen met AZ.

Renate Jansen keert terug na twee intensieve wedstrijden bij de OranjeLeeuwinnen. Vorige week verloor het in de laatste minuten op Wembley voor meer dan 70.000 bezoekers van Engeland. Het slot van de Nations League-poulefase in het laatste duel tegen België was er een om nooit meer te vergeten. "Wembley was echt een geweldige ambiance, en een geweldig stadion", begint Renate Jansen. "Het resultaat viel daar wel tegen, maar we hebben het geloof erin gehouden en dat was wel te zien tegen België."

Renate Jansen kwam tegen België in de slotfase binnen de lijnen. "Ik kwam erin naast Caitlin Dijkstra achterin", legt Jansen uit. "Ik moest er met Lieke Martens voor zorgen dat de rechterflank bezet werd. Ik ging dus pendelen tussen verdediging en aanval en uiteindelijk de bal voor de goal gooien. Bij nationaal ben ik een van de speelsters die op de rechterflank speelt. Een andere rol dan bij FC Twente, maar wel eentje die ik kan."

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

WhatsApp Image 2023 12 05 at 23.02.09

Hectische slotfase

De hectische slotfase van het duel tegen België is er een om nooit te vergeten. "We wisten bij de 2-0 dat we nog een doelpunten moesten maken", legt Jansen uit. "Op het eind kwam ik erin met de taak om te scoren en een uitbraak van België tegen te houden. Toen we scoorden zagen we de bank op ons af rennen en dachten we allemaal dat we veilig waren. Totdat op een gegeven moment Damaris Egurrola weer naar voren werd gestuurd. Dat was wel een gek moment, want toen was het besef er weer dat we snel moesten scoren. Dat gebeurde en toen kwam wéér de bank op ons af rennen. Toen wisten we dat we écht veilig waren, ook omdat Engeland afgelopen was.

AZ

Zondagmiddag wordt de competitie weer hervat met een thuisduel tegen AZ. "We gaan nu weer van wedstrijd tot wedstrijd. De drie punten tegen AZ zijn het belangrijkste. We hebben de afgelopen periode Ajax, PSV, Fortuna en Utrecht gehad, dat is op papier de top 5 geweest. We hebben die allemaal winnend afgesloten en ook toen keken we van wedstrijd naar wedstrijd."

In één week speelt FC Twente Vrouwen drie wedstrijden in de Eredivisie. "Met zoveel wedstrijden ben je wel echt in het topsportleven aan het spelen. Die voorbereiding daarop, het herstel en de vermoeidheid die erin sluipt krijgen we dan allemaal mee te maken. Verder moeten we leren om in de wedstrijden geduldig te zijn en te domineren, zodat we rustig een aanval kunnen voorbereiden. We moeten niet te snel willen gaan zodat we steeds in het omschakelen terecht komen. Daarin moeten we onze focus leggen."

FC Twente Vrouwen - AZ begint zondagmiddag om 16.45 uur op Sportpark Schreurserve. Het duel is live te zien op ESPN.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.