FC Twente Vrouwen twevrpsvvr

Zaterdagmiddag zijn de ogen gericht op De Grolsch Veste. Om 14.00 uur speelt FC Twente Vrouwen tegen PSV. Bij een overwinning en puntverlies van concurrent Ajax is FC Twente Vrouwen kampioen. In aanloop naar het duel blikken we vooruit met aanvoerster Renate Jansen.

Eerdere ontmoetingen met PSV
FC Twente speelde dit seizoen twee keer eerder tegen de ploeg uit Eindhoven. De uitwedstrijd ging met 2-1 verloren, terwijl FC Twente in Enschede met 3-1 won. “PSV is een lastige tegenstander. Ze hebben een kwalitatief erg goede ploeg. We moeten vechten voor de punten”, weet Jansen.

De Grolsch Veste
Het strijdtoneel zaterdag is De Grolsch Veste. “Het stadion is een prachtige plek om te spelen. Ik verwacht een prachtige ambiance”, vervolgt Jansen. “Vooral omdat het zaterdag beslist kan worden. We zijn dit seizoen wat stroef gestart, mede door de voorrondes van de Champions League en de Olympische Spelen. Uiteindelijk werd het spel steeds beter en pakten we zelfs de tweede periode. Nu zijn we goed op elkaar ingespeeld. We hebben een sterke ontwikkeling doorgemaakt als team.”

Kampioen in eigen huis
Tegen PSV kan de titel binnen worden gesleept in eigen huis, al zijn de vrouwen hierbij afhankelijk van puntenverlies van Ajax. “Ik geniet van wedstrijden van dit formaat. We zitten nu heel dicht tegen het kampioenschap aan. Hier hebben we het hele seizoen hard voor gewerkt.”

 

FC Twente Vrouwen - PSV
Zaterdag 14 mei, 14.00 uur
De Grolsch Veste

  • Jeugd t/m 18 jaar: €3,- 
  • Volwassenen: €5,-
  • Seizoenkaarthouders FC Twente: Gratis toegang (wel kaart 'gratis' kopen) 
  • Kidsclub- en Young Reds-leden FC Twente: Gratis toegang (wel kaart 'gratis' kopen)