FC Twente Vrouwen twevrajavr

Zondagmiddag staat de topper tussen FC Twente Vrouwen en Ajax op het programma. Na een interlandperiode met de OranjeLeeuwinnen heeft Renate Jansen alle focus op het treffen in De Grolsch Veste. De aanvoerdster blikt vooruit.

In de interlandperiode verspeelden de OranjeLeeuwinnen een Olympisch ticket door nederlagen tegen Spanje en Duitsland. “Je merkt echt dat je tegen de top van het vrouwenvoetbal speelt, het is erg fysiek, heeft een hoge intensiteit en het baltempo ligt heel hoog”, vertelt Renate Jansen. “Dat is mooi om te zien, alleen had ik graag een andere uitkomst gezien. Het zat er helaas niet in.”

De knop moet snel weer om. “Door zo’n duel in het verschiet sta je gelijk weer aan”, gaat Renate Jansen verder. “Het is een heel belangrijke wedstrijd, en dat is het eigenlijk altijd tegen Ajax. Het is altijd de wedstrijd van het seizoen en dat is nu niet anders.”

61524994 FC Twente

Er zijn inmiddels bijna 6.000 supporters bij in De Grolsch Veste. “Dat is natuurlijk een groot verschil met hier op Sportpark Schreurserve. In het stadion spelen is altijd mooi, het geeft een extra boost. Voor de wedstrijd van het seizoen willen we natuurlijk zoveel mogelijk steun op de tribune hebben.”

Ajax staat negen punten achter koploper FC Twente in de Vrouwen Eredivisie. “Ik verwacht dat Ajax gretig is en hier naartoe komt om te willen winnen. Ze hebben door de Champions League campagne veel zelfvertrouwen gekregen en dat willen ze bij ons gaan uitstralen. In het uitduel creëerden wij weinig en domineerde Ajax het balbezit. We willen beter voetballen dan het uitduel en we hebben de vorige wedstrijden laten zien dat we dat kunnen.”

Zondag om 12.15 uur wordt er afgetrapt in De Grolsch Veste. Tickets zijn verkrijgbaar via onderstaande button of via kaartverkoop.fctwente.nl.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.