Eerste selectie

Rein Baart (52) maakt vanaf komend seizoen als keeperstrainer deel uit van de technische staf van FC Twente. Baart komt over van VVV-Venlo en tekent bij FC Twente een contract voor twee seizoenen. Baart volgt Sander Boschker op die onlangs aangaf vanaf het nieuwe seizoen te stoppen als keeperstrainer bij FC Twente.

“Dit is een heel mooie kans om bij FC Twente met een fantastische keepersgroep te gaan werken”, vertelt Rein Baart. “De laatste jaren heb ik bij verschillende clubs met keepers als Andries Noppert, Etienne Vaessen en Remko Pasveer gewerkt. Bij FC Twente ga ik aan de slag met een mooie mix van veel ervaring en talentvolle keepers. FC Twente leeft enorm en de ploeg doet het fantastisch. Als team en individueel wil je je altijd blijven ontwikkelen en ik vind het mooi dat ik daar straks mijn bijdrage aan mag leveren. Ik ken Joseph Oosting van mijn tijd bij Vitesse en RKC en ik kijk er naar uit om weer met zijn staf te werken.”

“Rein is een ervaren en gedreven keeperstrainer. We zijn blij dat we hem aan de trainersstaf kunnen toevoegen”, vertelt Arnold Bruggink. “Rein heeft met Joseph samengewerkt bij RKC en Vitesse en weet wat er gevraagd wordt. Hij sluit goed aan bij de huidige staf.”

Carrière Rein Baart
Rein Baart speelde tijdens zijn spelerscarrière voor Vitesse, Top Oss, VVV-Venlo, Fortuna Sittard, N.E.C., het Canadese FC Edmonton en FC Oss. Na het beëindigen van zijn spelersloopbaan werd Baart keeperstrainer bij FC Oss en was hij achtereenvolgens in deze functie werkzaam bij Vitesse, Go Ahead Eagles, RKC Waalwijk en VVV-Venlo.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.