Eerste selectie

Zondagmiddag pakte FC Twente de volle winst tegen Go Ahead Eagles, door treffers van Ricky van Wolfswinkel en Ramiz Zerrouki nam de ploeg de drie punten mee naar huis. Na afloop de reacties van beide doelpuntenmakers.

Ramiz Zerrouki: “Ik vroeg de bal van Ugalde en dacht: ‘Deze moet met binnenkant voet.’ Hij zat er gewoon lekker in. Ik had hem ook zo in mijn hoofd. Maar je moet het nog wel doen, dus dat hij er zo in vloog is geweldig. Na het juichen zei de scheidsrechter dat hij nog wel geteld moest worden. Toen kreeg ik even een flashback naar Heerenveen uit.”

"We hebben niet veel uitgespeelde kansen gecreëerd. Daar hebben we moeite mee tegen ploegen die zich ingraven. Maar dat het lukt te winnen van Go Ahead én Sparta, dat ook zo speelt, is positief. Vorig jaar hadden we daar de tweede seizoenshelft veel moeite mee, maar we willen het spel en het creëren van kansen nog verder verbeteren. Ik sta hier met een goed gevoel.”

Ricky van Wolfswinkel

“De 1-1 was een belangrijke. Dat helpt je als team enorm", kijkt terug op zijn kopbal een kwartier voor tijd. "Het was een opluchting dat die toch viel. We hadden in de rust al besproken wat we zouden gaan doen wanneer dat doelpunt niet zou vallen. We wisten dat Ugalde erbij zou komen en we met twee spitsen gingen spelen. Dan wordt het anders. Voor ons, maar ook voor de tegenstander.”