club Business

De Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE hebben Pure Energie, hoofdsponsor van FC Twente, wederom benoemd tot de allergroenste energieleverancier van Nederland. Dat blijkt uit het onderzoeksrapport dat zojuist is gepubliceerd. Het is de 9e keer op rij dat dit gebeurt, een unieke prestatie. Pure Energie is de enige leverancier die zowel op de particuliere als op de zakelijke markt de maximale score voor duurzaamheid behaalt (10,0).

Hoe groen is onze stroom nu echt
De jaarlijkse verkiezing is een initiatief van de Consumentenbond, Natuur & Milieu en WISE. De autoriteiten beoordelen alle energieleveranciers, groot en klein, en bepalen de duurzaamheid van de bedrijven met straf- en duurzaamheidspunten. Alle leveranciers worden getoetst op drie bedrijfsonderdelen: investering, inkoop en levering.

Doel van de verkiezing is om consumenten en bedrijven inzicht te geven in hoe groen de stroom in de energiemarkt nu echt is. Voor veel mensen is het namelijk niet transparant waar leveranciers hun stroom vandaan halen, en wat er precies door de kabels binnen komt.