Business

Na zeven (bewogen) jaren neemt groene energiebedrijf Pure Energie aan het einde van het huidige voetbalseizoen afscheid als hoofdsponsor van FC Twente. Het sponsorschap van Pure Energie begon in juni 2016.

Marcel Bovenmars, directeur Pure Energie: “Wij danken FC Twente voor de prettige samenwerking en zijn er blij mee - en trots op - dat we al die jaren de club konden blijven steunen. We hebben er bewust voor gekozen FC Twente vroeg te informeren zodat er tijd genoeg is voor het vinden van een nieuwe hoofdsponsor”.

Paul van der Kraan, algemeen directeur FC Twente: “Het is jammer dat Pure Energie na jarenlange steun aan FC Twente afscheid neemt als hoofdsponsor. FC Twente dankt Pure Energie niet alleen voor de jarenlange financiële steun, maar wil ook de waardering uitspreken voor de wijze van samenwerking. Pure Energie heeft zich nooit bemoeid met het gevoerde beleid van de club en was altijd aanspreekbaar met name in de moeilijke jaren na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie en tijdens corona. Het is mooi dat een regionaal bedrijf zolang verbonden is geweest aan een regionale club en we hopen Pure Energie nog lang als supporter welkom te mogen heten in De Grolsch Veste.”

Marcel Bovenmars: “Zoals de trouwe supporters van FC Twente er ook in goede en slechte tijden staan zijn wij ook sponsor gebleven toen FC Twente degradeerde naar de eerste divisie. Daarna zijn we getuige geweest van een wederopstanding die het gevolg is van goed beleid van de directie en bijbehorend toezicht door de Raad van Commissarissen. En de resultaten van het huidige FC Twente worden natuurlijk alleen maar op het veld gerealiseerd dankzij de onvoorwaardelijke steun van de beste supporters van Nederland. Wij waren, zijn en blijven supporter van FC Twente.”