Eerste selectie

Przemyslaw Tyton speelt komend seizoen voor FC Twente. De 35-jarige Poolse doelman stond afgelopen maanden onder contract bij Ajax en komt transfervrij over naar FC Twente. Tyton tekende vanmiddag in De Grolsch Veste een contract voor twee seizoenen met de optie voor nog een jaar.

“Na zeven seizoenen ben ik dit jaar teruggekomen in Nederland”, vertelt Przemyslaw Tyton. “Ik heb goede herinneringen aan de Eredivisie en ik kijk er naar uit om bij FC Twente aan de slag te gaan. Trainer Ron Jans ken ik nog van mijn tijd in Amerika en ik heb altijd prettig met hem samengewerkt. De club is ambitieus en dat ben ik ook.”

“Voor het nieuwe seizoen wilden we een ervaren doelman toevoegen aan onze selectie”, vertelt Jan Streuer. “Daarin zijn we met Przemyslaw Tyton geslaagd. Hij heeft in Amerika met Ron Jans gewerkt, dus we weten precies wat we in huis halen. Een heel positieve jongen en een goede prof.”

Over Przemyslaw Tyton
Przemyslaw Tyton, geboren op 4 januari 1987, speelde in eigen land voor Hetman Zamosc en Gornik Leczna. In 2007 maakte Tyton de overstap naar Roda JC. Na vijf seizoenen in Kerkrade te hebben gespeeld vervolgde de goalie zijn carrière bij PSV. Daarna speelde hij achtereenvolgens voor het Spaanse FC Elche, VfB Stuttgart en Deportivo La Coruña. Van 2019 tot 2022 was Tyton, veertienvoudig Pools international, actief in de Major League Soccer bij FC Cincinnati. Afgelopen maanden maakte Tyton deel uit van de selectie van Ajax.

DSC05668