Scoren in de wijk

Tijdens de conferentie van het internationale netwerk ‘European Football for Development Network’ in Liverpool zijn de 10 overgebleven kandidaten voor de More than Football Award 2022 bekendgemaakt. Hier is gebleken dat Scoren in de wijk met het project ‘Senior Community FC Twente’ deel uitmaakt van deze 10 overgebleven projecten. Vorig jaar werd een 2e plaats behaald met het project ‘Turkse Tukkers aan zet’.

Binnen de regio Twente geeft een aanzienlijk deel van de ouderen aan zich eenzaam te voelen. Dit is een landelijke trend die zich steeds verder lijkt te ontwikkelen. Om in te spelen op dit maatschappelijke vraagstuk organiseert de club, samen met maatschappelijke partners en vrijwilligers, verschillende projecten om eenzaamheid tegen te gaan. Dit zijn de volgende projecten: Walking Football, Bewegen in Balans, FC Twente Voetbalkoor, Heya de Keu!, Praten over Voetbal en De Schatkist van FC Twente.

Deze projecten bieden een grote variëteit aan activiteiten waar ouderen aan kunnen deelnemen, zoals zingen, voetballen, bewegen, biljarten en praten over voetbal. Al deze projecten zijn gericht op het opdoen van nieuwe sociale contacten en zo eenzaamheid in de regio Twente tegen te gaan. Zo kan eenieder doen wat hij of zij leuk vindt, en nieuwe contacten opdoen tijdens deze activiteiten, onder de vlag en met steun van FC Twente.

IMG 20190504 WA0001
De Schatkist 4
Walking Football actie
Juni Evenement Nationale Balkon Beweegdag Goor 2
2022 MTF Award LONGLISTED Logo RGB ON DARK BG Medium