Eerste selectie

Beste supporters,

Afgelopen maandag sloot de zomerse transferwindow. Met de selectie die er nu staat gaan we het seizoen in. Daar zijn we blij mee. We zijn ervan overtuigd dat we ook komend seizoen mee kunnen strijden voor een plek in de top van de subtop. Het is onze ambitie om dit structureel te doen. We willen blijven groeien en strijden voor directe plaatsing voor Europees voetbal. Tegelijkertijd moeten we zorgen dat we een stabielere club worden. We weten waar we vandaan komen en we weten waar we structureel naartoe willen. Met de afnemende beperkingen uit het verleden zijn er kansen voor de toekomst. Door de goede prestaties van de laatste jaren zijn de verwachtingen veranderd. Als directie willen we een stabiele club neerzetten, die niet alleen dit seizoen presteert, maar ook over een langere periode.

Oefenduel
Gisteren speelde de selectie, zonder de (jeugd-) internationals een besloten oefenduel met Fortuna Düsseldorf. In De Grolsch Veste verloor de ploeg van Joseph Oosting met 2-4 van de koploper uit de 2. Bundesliga. Komend weekend zijn er in verband met interlandvoetbal geen wedstrijden in de Eredivisie.

Eredivisie
Zondag verloor FC Twente met 2-1 bij FC Utrecht. Na een goede openingsgoal van Sam Lammers kantelde de wedstrijd en bleven de punten in Utrecht, dat was teleurstellend. We konden een prima eerste helft na de rust, na het VAR-moment, geen vervolg geven. Volgende week kan FC Twente weer volop aan de bak. Zaterdag 14 september speelt de ploeg in De Grolsch Veste tegen PEC Zwolle en drie dagen later, opnieuw thuis, tegen sc Heerenveen. 

UEFA Europa League
Vorige week vrijdag keken Arnold Bruggink en ik samen met de volledige selectie naar de loting voor de hoofdfase van de UEFA Europa League. Vanaf dit seizoen zijn de drie Europese competities compleet anders opgezet en deed bij de loting de computer voornamelijk het werk. Het leverde acht loodzware wedstrijden op, vier thuis en vier uit, maar wel prachtige affiches. We beginnen op woensdag 25 september op Old Trafford tegen Manchester United. Een duel waar iedereen naar uit kijkt. Het Europese toernooi openen tegen een van de grootste clubs van de wereld is speciaal. Het weerzien met onze oud-trainers Erik ten Hag en René Hake geeft wat extra’s aan de ontmoeting. De interesse in kaarten voor de uitwedstrijd tegen Manchester United is enorm. We zijn afgelopen week overladen met aanvragen en zullen helaas niet aan alle aanvragen kunnen voldoen.

Passe-partout thuiswedstrijden Europa League
De kaartverkoop voor de thuiswedstrijden is gisteren begonnen. Seizoenclubcardhouders kunnen tot en met zondag 15 september hun eigen plek terugkopen in de vorm van passe-partout voor alle vier de thuisduels in De Grolsch Veste. Na de eerste dag hebben al 12.000 supporters zich verzekerd van een passe-partout.

Interlandwedstrijden
Youri Regeer had gisteravond een mooi aandeel in de zege van Jong Oranje. In Almere won de Nederlandse jeugdploeg met 5-0 van Noord-Macedonië, waarbij Regeer twee keer scoorde. Teamgenoot Anass Salah-Eddine kwam na rust in het veld. Max Bruns kwam niet in actie. Maandag speelt Jong Oranje tegen Jong Georgië. Sayf Ltaief speelt deze week met Tunesië kwalificatiewedstrijden voor de Afrika Cup. Gisteravond tegen Madagaskar (1-0 zege) en zondag speelt Tunesië tegen Gambia.
Lucas Vennegoor of Hesselink, Mats Rots en Yannick Gerritsen behoren tot de selectie van Oranje onder 19. Zij spelen in Spanje twee oefeninterlands. Vanavond tegen Azerbeidzjan en maandag tegen Schotland.

WK Vrouwen Onder 20
Eva Oude Elberink had dinsdag een belangrijke bijdrage in de zege van Oranje onder 20 op het WK dat deze maand in Colombia wordt gehouden. Het Nederlands team won haar eerste poulewedstrijd met 2-0 van Costa Rica, Oude Elberink scoorde de tweede treffer van Oranje. Vannacht speelde Oranje gelijk tegen Argentinië (3-3). Zondag speelt Oranje tegen Noord-Korea.

FC Twente Vrouwen wint Supercup
Op overtuigende wijze heeft FC Twente Vrouwen zaterdag de Supercup veroverd. De ploeg won in De Grolsch Veste met 6-1 van Ajax en legde voor de derde achtereenvolgende keer beslag op de eerste prijs van het seizoen. FC Twente Vrouwen heeft deze zomer veel nieuwe gezichten in de selectie en ook met acht nieuwe speelsters in het veld maakte het team indruk.

FC Twente Vrouwen Women’s Champions League
FC Twente Vrouwen heeft woensdagavond de finale bereikt van de eerste ronde van de UEFA Women's Champions League. De ploeg was te sterk voor Cardiff City (7-0). Zaterdag kan FC Twente Vrouwen zich ten koste van Valur uit IJsland plaatsen voor de tweede ronde van de UEFA Women's Champions League. De wedstrijd wordt gespeeld op het complex van Sparta Enschede en begint om 18.00 uur.

Future of Twente blijft verbonden aan FC Twente Vrouwen
Future of Twente en FC Twente zetten de samenwerking in seizoen 2024-2025 voort. Na drie seizoenen als hoofdsponsor van FC Twente Vrouwen te hebben gefungeerd blijft de stichting verbonden aan de club.

Scoren in de Wijk - Voetbal Geeft Prijs
Tijdens de Eredivisie Awards is Stichting FC Twente, scoren in de wijk deze week in de prijzen gevallen. Scoren in de wijk heeft de tweede plaats van de ‘Voetbal Geeft Prijs’ gewonnen. Dit levert een financiering op van €30.000,- voor het project 'FC Twente wint tegen dementie'. Dit project richt zich op mensen met Alzheimer. Tijdens bijeenkomsten staat een schatkist vol met nostalgische voetbalherinneringen van FC Twente centraal.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.