Eerste selectie

Woensdagavond ontvangt FC Twente in een uitverkochte Grolsch Veste Almere City FC. In aanloop naar het treffen blikt trainer Joseph Oosting vooruit.

Promovendus Almere City FC staat momenteel op een twaalfde plaats in de Eredivisie. Van de laatste zeven wedstrijden speelde de ploeg er zes gelijk. “Een taaie tegenstander”, geeft Joseph Oosting aan. “Ik vind het knap hoe Almere dit seizoen presteert. We verwachten dat zij het tot man-tegen-man gevecht aan willen laten komen, een fysieke strijd. Het is aan ons om niet in de duels te komen en comfortabel aan de bal te zijn.”

Nadat Feyenoord zondag de KNVB beker won, geeft de vierde plek op de eindranglijst recht op rechtstreekse plaatsing voor de hoofdfase van de UEFA Europa League. “We zijn nog niet bezig met het eind van de competitie, maar nu alleen met morgen”, vervolgt Oosting. “We hebben nog niets en uiteindelijk wil je zo hoog mogelijk eindigen en dat is plek drie. Die ambitie hebben we ook naar elkaar uitgesproken. Ik ben ook wel iemand die het graag bij onszelf wil houden. Niet te veel hopen en kijken naar anderen. Als je het zelf doet geeft dat ook veel meer voldoening.”

Selectie
Michel Sadilek ontbrak in de vorige wedstrijd vanwege een blessure. De middenvelder maakt tegen Almere City FC weer deel uit van de selectie. “Michal heeft weer meegetraind”, vertelt Oosting. “We hebben later vandaag nog overleg, maar ik ga ervan uit dat hij er morgen weer bij is.” Myron Boadu is er tegen Almere nog niet bij. “De wedstrijd van morgen komt nog te vroeg.”

FC Twente – Almere City FC, aanvang 18.45 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom. De wedstrijd is live te zien op ESPN 2.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.