Eerste selectie zwotwe

FC Twente heeft woensdagmiddag een besloten oefenwedstrijd gespeeld tegen PEC Zwolle. De wedstrijd werd gespeeld op het veld van vv Hattem en werd met 2-3 gewonnen door de ploeg van trainer Joseph Oosting.

60287130 FC Twente

FC Twente opende goed en vond na drie minuten spelen het net. Michel Vlap schoot raak, maar de bal ging via Ricky van Wolfswinkel, die buitenspel stond, binnen. Direct daarna telde de treffer wel toen Sem Steijn uit een voorzet van Michel Vlap de 0-1 maakte. Na een kwartier stond Ricky van Wolfswinkel aan het eind van een goede aanval met fraaie combinaties (0-2). FC Twente bleef de boventoon voeren en kreeg via onder andere Rots en Vlap goede mogelijkheden om verder uit te lopen. Vijf minuten voor rust kwam PEC Zwolle terug in de wedstrijd. Een afstandsschot van Davy van den Berg vloog binnen (1-2). In de daaropvolgende aanval zorgde FC Twente dat het verschil weer twee goals werd. Steijn profiteerde optimaal na een voorzet van Vlap (1-3).

Tweede helft
Aan het begin van de tweede helft kwamen Michel Driezen, Gijs Besselink, Mats Rots, Sander Sybrandy en Shi-Jon Martina in het veld bij FC Twente. De kansen na rust waren aan Twentse zijde schaarser dan in de eerste helft en achterin moest het waakzaam zijn voor een tweede Zwolse goal. Met nog een kleine tien minuten te spelen verzilverde Zwolle nu wel een van haar kansen (2-3).

Zaterdag vervolgt FC Twente de voorbereiding met de uitwedstrijd tegen FC Schalke 04. Dan wordt er om 13.30 uur afgetrapt in Gelsenkirchen.

PEC Zwolle – FC Twente 2-3 (1-3)

09’ Steijn 0-1
17’ Van Wolfswinkel 0-2
40’ Van den Berg 1-2
41’ Steijn 1-3
82' Reijnders 2-3

Scheidsrechter: Luuk Timmers

Opstelling FC Twente 1e helft: Unnerstall, Brenet, Sampsted, Mesbahi, Smal, Kjølø, Sadilek, Vlap, Steijn, Van Wolfswinkel, Daan Rots,

Opstelling FC Twente 2e helft: Unnerstall, Brenet (62' Kuster), Driezen, Mesbahi (62' Sampsted), Smal (74' Yegoian), Besselink, Mats Rots, Vlap (62' Steijn), Sybrandy, Van Wolfswinkel (74' Daan Rots), Martina.

Foto’s: BSRAgency/OrangePictures