Scoren in de wijk

FC Twente, scoren in de wijk biedt in de gemeentes Hengelo en Enschede het project Passend sporten aan. Passend sporten is een project gericht op kinderen tussen de 6 en 13 jaar die zich in het speciaal onderwijs bevinden of in gezinnen die knelpunten ervaren. In de eerste zes weken van het project zijn de activiteiten vooral gericht op het verbeteren van verschillende sport- en spelelementen alsook de mentale weerbaarheid. In de resterende weken maken de kinderen kennis met verschillende sporten. 

Zo hebben de kinderen op 12 april kennis gemaakt met paardrijden. Dit gebeurde bij manege het Roessingh. Voor veel kinderen was dit een nieuwe ervaring omdat zij nog nooit van zo dichtbij kennis hadden gemaakt met paarden. Tijdens deze gastles zijn er verschillende activiteiten uitgevoerd. Onder andere het borstelen en verzorgen van de pony's viel hieronder. 

Natuurlijk is er ook gereden. Eerst aan de hand van een instructrice, waarna de kinderen als ze genoeg vertrouwen hadden opgebouwd aan de longe mochten (een langer touw dat door de instructrice wordt vastgehouden). Al met al zorgde dit voor een plezierige dag en een geslaagde kennismaking met de paarden en manege het Roessingh. 

25052022 Passend sporten
25052022 Passend sporten
25052022 Passend sporten
25052022 Passend sporten
25052022 Passend sporten