FC Twente Vrouwen

In aanloop naar het EK hebben de OranjeLeeuwinnen zaterdagavond in Enschede een ‘uitzwaaiwedstrijd’ gespeeld tegen Finland. Voor 15.000 supporters won Oranje met 2-0.

FC Twente-speelsters Marisa Olislagers, Kerstin Casparij, Daphne van Domselaar, Caitlin Dijkstra en Renate Jansen maken deel uit van de EK-selectie van Oranje Vrouwen. Tegen Finland begon het vijftal op de bank en zij zagen Vivianne Miedema na een half uur de 1-0 scoren.

Aan het begin van de tweede helft kwamen Olislagers en Casparij in het veld bij Oranje. Met nog twintig minuten op de klok scoorde Miedema haar tweede treffer van de avond (2-0). Dat was ook de eindstand. Na de wedstrijd werd de selectie van Oranje uitgezwaaid door de fans.

Zaterdag 9 juli speelt Oranje Vrouwen haar eerste poulewedstrijd op het EK. Zweden is dan de tegenstander. De andere pouleduels zijn tegen Portugal en Zwitserland.