FC Twente Vrouwen mag zich met vijf speelsters hofleverancier noemen van de OranjeLeeuwinnen, die deze zomer deelnemen aan de UEFA Women’s EURO 2022 in Engeland. In aanloop naar dit EK spreken we met de internationals over de voorbereiding en de belevenis van een eindtoernooi. Vandaag spreekt Marisa Olislagers (21) over haar ervaringen in Oranje.

Je gaat samen met vier andere FC Twente speelsters naar Engeland. Hoe vind je dat?

“Het is natuurlijk erg bijzonder om met meerdere teamgenoten van FC Twente bij Oranje te zitten. Zelf heb ik in november, februari en april al deel uitgemaakt van de selectie. Ik had daardoor wel wat meer hoop gekregen dat ik bij de EK-selectie zou zitten. Ik was natuurlijk wel zenuwachtig en ik ben heel blij dat het gelukt is.”

Hoe waren je eerdere ervaringen bij de OranjeLeeuwinnen?

“Goed. Het is het hoogste niveau dat er is, vooral in de interland tegen Frankrijk merkte ik dat echt. Het is de top van Europa en de wereld. Het was heel bijzonder om daartegen te spelen. Dat geldt natuurlijk ook voor de andere interlands. Dit is waar je voor voetbalt, echt heel erg gaaf.”

Het EK in Engeland wordt je eerste eindtoernooi. Hoe sta je erin?

“Ik vind het wel spannend, maar ik heb er vooral heel erg veel zin in. We zitten nu midden in de voorbereiding en het toernooi komt heel dichtbij. Het besef begint echt te komen, ook door de dingen die je nu van binnenuit meekrijgt. De vorige toernooien was ik op vakantie en keek ik de wedstrijden op de televisie of mijn mobiel. Nu zit ik er zelf bij. Het is een unieke ervaring, hier doe je het allemaal voor.”

Wat vind je van het team?

“Ik voel me erg op mijn gemak. Eerst is het natuurlijk wennen en elkaar leren kennen, maar iedereen kan zichzelf zijn en dat is prettig. Er is wel een groot verschil op de trainingen. Alles gaat sneller en is veel technischer, maar dat is juist het leuke. Ik ben hier met een reden en het is unieke ervaring om op dit niveau te voetballen. Daar kan ik alleen maar van leren.

Waar verheug je je vooral op in aanloop naar het EK?

“Vooral op de wedstrijden. Ik weet hoe zulke toernooien gaan omdat ik altijd supporter was. Ik ben nu benieuwd hoe het vanaf de binnenkant te werk gaat. Daarnaast kijk ik uit naar de support van de trouwe Oranjefans.”

Wat zijn je verwachtingen voor het toernooi?

“Ik ben al heel blij dat ik het meemaak en ik ga ontzettend hard mijn best doen om minuten te maken. Maar ik ga er vooral heel erg van genieten.”