FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen mag zich met vijf speelsters hofleverancier noemen van de OranjeLeeuwinnen, die deze zomer deelnemen aan de UEFA Women’s EURO 2022 in Engeland. In aanloop naar dit EK spreken we met de internationals over de voorbereiding en de belevenis van een eindtoernooi. Verdedigster Kerstin Casparij (21) vertelt.

Met zeven interlands ben je geen onbekende in Oranje. Hoe waren die ervaringen?

“Het doel is om, naast je club, altijd bij het Nederlands Elftal te voetballen. Dus wanneer je daar staat is het altijd een gave ervaring. Daar doe je het namelijk allemaal voor. Ik heb daar wel een goed gevoel aan overgehouden. “

En dan nu het EK, je eerste eindtoernooi.

“Ik kijk er enorm naar uit. We hebben de eerste week lekker getraind en we zijn goed aan het voorbereiden. Het is uiteraard wel heel anders dan het EK van buitenaf volgen. Na dit toernooi heb ik het van beide kanten kunnen meemaken.”

Hoe bevalt de voorbereiding tot nu toe?

“Het bevalt heel goed, we hebben een goede en leuke groep. Iedereen is heel blij om hier te zijn en we hebben er erg veel zin in. We leven allemaal naar het toernooi toe. We trekken allemaal met elkaar op, we zijn een heel sociale groep.”

Waar zijn jullie mee bezig tijdens de voorbereiding?

“In de voorbereiding zitten we in de buurt van de campus in Zeist. Hier trainen we, hebben we teamactiviteiten en werken we dus ook aan onze teambuilding. Ook hebben een gastspreker gehad, wat heel leuk was. Zo komen we er lekker in en werken we samen aan ons plan richting het toernooi.”

Wat zijn je verwachtingen voor het toernooi?

“Ik kijk vooral uit naar hopelijk heel veel Oranje op de tribunes. We willen zo ver mogelijk komen in het toernooi en laten zien dat we echt meedoen in Europa. Ik hoop dat de stadions zo vol mogelijk zitten. Een EK spelen is prachtig en dat is nog mooier met veel publiek. Dan zullen wij er alles voor geven en kijken hoe ver we komen.”