FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen mag zich met vijf speelsters hofleverancier noemen van de OranjeLeeuwinnen, die deze zomer deelnemen aan de UEFA Women’s EURO 2022 in Engeland. In aanloop naar dit EK spreken we met de internationals over de voorbereiding en de belevenis van een eindtoernooi. Keepster Daphne van Domselaar (22) vertelt over haar seizoen en blikt vooruit naar het EK.

Gefeliciteerd met je plaats in de selectie. Hoe kreeg je het te horen?

“Bedankt. Ik wist dat ik gebeld zou worden of ik bij de EK-selectie zou zitten. De telefoon stond de hele dag aan. Toen ik werd gebeld zat ik net in de auto. Dat is natuurlijk altijd even een spannend moment. Gelukkig draaide de bondscoach er niet omheen en hoorde ik al snel ‘gefeliciteerd’.”

Hoe kijk je terug op je seizoen bij FC Twente?

“We hebben natuurlijk als team een succesvol seizoen gehad met twee prijzen. Persoonlijk heb ik een goed stabiel seizoen gedraaid en mijn steentje bijgedragen. Ik kijk met een tevreden gevoel terug. Geselecteerd worden voor de OranjeLeeuwinnen is voor mij een mooie beloning.”

Je hebt afgelopen februari je debuut gemaakt tegen Finland. Hoe was dat?

“Ja. dat is natuurlijk een droom die uitkomt. Echt fantastisch. Als keeper wil ik natuurlijk altijd de nul houden en ik ben blij dat dat gelukt is.”

En nu op naar je eerste eindtoernooi. Al zenuwachtig?

“Niet echt. Ik het er vooral heel erg veel zin in. Ik ben heel benieuwd wat zo’n eindtoernooi allemaal met zich meebrengt. Iklaat me lekker verrassen. Natuurlijk is het spannend, het is een Europees kampioenschap. Alleen die ervaring is al heel gaaf.”

Waar kijk je het meest naar uit?

“Naar de wedstrijden! En naar de Nederlandse supporters. Er staan erg mooie wedstrijden op het programma en met de Oranjefans erbij is dat speciaal op zo’n EK.”

Je komt nu in een heel ander team terecht. Hoe is dat?

“Ik speel nu echt met de top. Dat verschilt natuurlijk in niveau. De speelsters die al langer bij de OranjeLeeuwinnen rondlopen staan echt open voor de nieuwe speelsters en helpen iedereen. We worden erg goed opgevangen en hebben nu een maand om aan het teamgevoel en de speelwijze te werken.”

Gaan er nog familie of vrienden een wedstrijd bezoeken?

“Mijn ouders komen sowieso naar Engeland. Misschien komen er nog wat vriendinnen kijken. We spelen natuurlijk ook nog een oefeninterland tegen Finland in De Grolsch Veste. Dan zijn ze er ook bij.”

Daphnekl