FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen mag zich met vijf speelsters hofleverancier noemen van de OranjeLeeuwinnen, die deze zomer deelnemen aan de UEFA Women’s EURO 2022 in Engeland. In aanloop naar dit EK spreken we met de internationals over de voorbereiding en de belevenis van een eindtoernooi. Caitlin Dijkstra (23) kijkt er naar uit.

Het EK staat voor de deur.

“Het wordt mijn eerste eindtoernooi en dat is heel bijzonder. Ik heb er daarom ook ontzettend veel zin in. Dit is iets wat je als klein meisje al wilt meemaken. Een fantastische leerervaring.”

Hoe beleef je de voorbereiding op het EK?

“Voordat ik bij de OranjeLeeuwinnen aansloot heb ik eerst een week rust gehad. Het was een druk seizoen met FC Twente Vrouwen, ook omdat dit het eerste jaar was dat ik alles heb gespeeld. Dat hoort bij topsport. Je doet het allemaal voor de grote wedstrijden, de UEFA Women’s Champions League, de interlands met Oranje en natuurlijk het EK. Dat zijn de mooie momenten.”

Je heb al meerdere interlands gespeeld en je hebt zelfs een doelpunt op je naam staan. Hoe waren deze ervaringen?

“Bij Oranje speel je op een hoog en uitdagend niveau, waarbij je altijd tot het uiterste gaat. Ik ben prettig opgevangen in de groep en ben blij dat ik heb mogen spelen tijdens de interlands. Dat ik dan al heb gescoord is extra leuk.”

Al zenuwachtig voor het EK?

“Niet echt, ik doe gewoon heel erg mijn best. Ik kijk uit naar de wedstrijden. Ik krijg nu alles van binnenuit mee. Het groepsproces, de voorbereidingen richting het EK en hoe de wedstrijden verlopen. Ik ben er heel benieuwd naar en heb er heel veel zin in.”

En dat allemaal met vier teamgenoten van FC Twente Vrouwen.

“Dat is natuurlijk top. We spelen al veel samen en dan mogen we ook nog een gezamenlijk strijden voor de OranjeLeeuwinnen. Daar ben ik erg trots op.”