Eerste selectie

Technisch directeur Arnold Bruggink heeft de afgelopen periode om tafel gezeten met de spelers die in het bezit zijn van een aflopend contract. Clubs in het betaald voetbal hebben namelijk de verplichting om spelers met een aflopend contract voor 1 april duidelijkheid te verschaffen over hun toekomst bij de club.

Een formele opzegging van het contract betekent niet dat een speler ook daadwerkelijk vertrekt bij de club. Na de vastgestelde datum van 1 april kunnen club en speler alsnog in gesprek over het verlengen van het aflopende contract.

Michal Sadilek
Michal Sadilek heeft een aflopend contract met daarin een optie voor nog een seizoen. FC Twente heeft deze optie gelicht, de verbintenis loopt nu tot de zomer van 2025.

Ricky van Wolfwinkel, Joshua Brenet en Gijs Smal
Ricky van Wolfwinkel, Joshua Brenet en Gijs Smal hebben een aflopend contract. Gijs Smal heeft bij FC Twente aangegeven zijn contract niet te verlengen en zal de club aan het eind van het seizoen in principe verlaten. FC Twente wil graag verder met Ricky van Wolfswinkel en is daarover met de speler in gesprek.
Joshua Brenet wil een stap maken naar een andere club. FC Twente biedt hem die mogelijkheid en legt hem geen nieuw contract voor.

Alec van Hoorenbeeck
Alec van Hoorenbeeck wordt dit seizoen gehuurd van het Belgische KV Mechelen. In de overeenkomst zit een optie tot koop. FC Twente wil deze gaan lichten en hem langer aan de club binden.

Przemyslaw Tyton, Issam El Maach en Sam Karssies
In de aflopende contracten van Przemyslaw Tyton, Issam El Maach en Sam Karssies worden de opties gelicht. De doelmannen zijn tot medio 2025 verbonden aan FC Twente.

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.