Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Morgen speelt de ploeg van trainer Joseph Oosting het volgende oefenduel in de regio. Op het terrein van GFC Goor treffen FC Twente en het Belgische Sint Truiden elkaar. De aftrap is om 14.00 uur. Hopelijk gebeurt dit in eenzelfde ambiance als vorige week bij DSVD in Deurningen. Daar speelden onder grote publieke belangstelling FC Twente en het Schotse Motherwell in een leuke wedstrijd met 2-2 gelijk. De aanwinsten Bas Kuipers en Sayf Ltaief maakten hun officieuze debuut. Na afloop namen de spelers uitgebreid de tijd om de honderden kinderen van een handtekening of een selfie te voorzien. Het is altijd mooi om al die vrolijkheid te zien. Morgen dus naar Goor. Volgende week vrijdag speelt FC Twente haar laatste oefenduels in de buurt. Bij Rood Zwart in Delden speelt FC Twente twee wedstrijden tegen FC Nordsjaelland uit Denemarken. Door twee wedstrijden te plannen kunnen bijna alle selectiespelers de volle negentig minuten spelen. Voor supporters die niet bij de wedstrijden kunnen zijn, zijn de duels met Sint Truiden en Nordsjaelland (voor abonnees) live te zien via de website van Tubantia. Later is een samenvatting van de duels te zien op ons YouTube-kanaal.

Blessure Michal Sadilek
Michal Sadilek moet de voorbereiding en de start van de competitie missen. De middenvelder liep vorige maand een blessure op bij de nationale ploeg van Tsjechië. Deze week keerde hij terug bij FC Twente en nader onderzoek in het ziekenhuis heeft uitgewezen dat Michal voorlopig niet beschikbaar is voor FC Twente.

Herdenking 7 juli
Zondag is het dertien jaar geleden dat er een tragisch dakongeval plaatsvond tijdens de uitbreiding van De Grolsch Veste. Op 7 juli 2011 kwamen Peter Burgers en Dave Nijkamp daarbij om het leven. Jaarlijks staan we op 7 juli samen met de families van Peter en Dave hierbij stil. Wij herdenken hen tijdens een informele bijeenkomst en leggen bloemen bij het monument.

Open Dag
De voorbereidingen voor de Open Dag zijn in volle gang. Volgende week zondag 14 juli hopen we vanaf 12.00 uur veel supporters bij De Grolsch Veste te mogen ontvangen. Op onze website is alle informatie te vinden over deze speciale dag voor de supporters. Na de presentaties van de selecties sluiten we de Open Dag af met een muzikaal optreden van Jannes.

Loting UEFA Women’s Champions League
Vanmiddag om 13.00 uur wordt er in het Zwitserse Nyon geloot voor het kwalificatietoernooi van de UEFA Women’s Champions League. Begin september kan FC Twente Vrouwen zich via dit toernooi plaatsen voor de volgende ronde. De loting is live te zien via de website van de UEFA.

Sportcampus Diekman
Sinds 2021 onderzoeken we samen met de gemeente Enschede, Pro-F en Ocon de mogelijkheden voor de realisatie van een topsportcampus Diekman. Op deze locatie willen we een trainingscomplex van FC Twente realiseren met daarbij een Sportmedisch datacentrum. Het college van b & w heeft een voorstel tot deze realisatie van het topsportcentrum naar de gemeenteraad gestuurd. Om tot verdere uitwerking en uitvoering van de plannen over te kunnen gaan, dient de gemeenteraad een positief besluit te nemen. Maandag 15 juli wordt hierover gestemd.

Hammarby IF- supporter in ongelijk gesteld
Na de wedstrijd tegen Hammarby IF heeft een Zweedse supporter een klacht ingediend bij het College van de Rechten van de Mens. De supporter was van mening dat hem een clubkaart was geweigerd op basis van nationaliteit. Hij kon door deze weigering geen reguliere toegangskaart kopen voor het duel FC Twente – Hammarby IF.
FC Twente bestreed dit en gaf aan dat de clubkaarten tijdelijk waren uitverkocht gelet op het beperkte aantal zitplaatsen in het stadion en dat Zweedse supporters, in verband met veiligheid en in overeenstemming met de regels van de UEFA, plaats dienen te nemen in de speciaal voor hen gereserveerde vakken.
Het college heeft geoordeeld dat de supporter niet heeft uitgelegd waarom hij op een plek in de thuisvakken wilde plaatsnemen, terwijl vaststaat dat hij supporter is van Hammarby IF.
Volgens het college heeft FC Twente geen verboden onderscheid gemaakt jegens de supporter op basis van zijn nationaliteit.

Ella Peddemors in 2025 naar VfL Wolfsburg
Ella Peddemors draagt na komend seizoen het shirt van VfL Wolfsburg. De 21-jarige Enschedese speelster tekende onlangs een contract bij de Duitse topclub en wordt komend seizoen verhuurd aan FC Twente Vrouwen.
Rose Ivens en Suus Verdaasdonk maken deel uit van de EK-selectie Oranje onder 19. Het EK vindt van 14 tot en met 27 juli plaats in Litouwen. Nederland treft in de groepsfase Duitsland, Spanje en Ierland.

Jaarlijkse vrijwilligersfeest
Gisteravond hebben we in De Grolsch Veste het jaarlijkse feest voor onze vrijwilligers gehouden. Een avond om de belangrijke krachten van de club in het zonnetje te zetten. FC Twente kan niet zonder haar vrijwilligers. Voor de club zijn zij onmisbaar op wedstrijddagen en een heel goede ondersteuning voor de organisatie. Ook via deze weg wil ik mijn dank uitspreken voor de betrokkenheid en alle inzet.

Geldboete
Bij de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle op zondag 19 mei werd in het uitvak vuurwerk afgestoken. Naar aanleiding daarvan heeft FC Twente een onvoorwaardelijke geldboete van € 7.500,- ontvangen van de KNVB.

Twepa Premium Partner van FC Twente
Twepa is al jarenlang verbonden als sponsor aan FC Twente en werd in 2021 de eerste Premium Partner. Het Enschede gevestigde familiebedrijf heeft deze week haar samenwerking met FC Twente verlengd tot medio 2027. Twepa is een echte Noaber van FC Twente en het is mooi dat zij opnieuw haar vertrouwen uitspreekt in de club.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.