Eerste selectie twerbs

Joseph Oosting blikte dinsdagavond na het gelijkspel tegen FC Red Bull Salzburg (3-3) terug op het duel en daarmee de uitschakeling in de derde voorronde van de UEFA Champions League. De trainer zag zijn ploeg na rust de rug rechten en terugkomen in de wedstrijd.

“Het plan was om met name in het begin de lange bal te spelen om aan onze rechterkant uit te komen en vanuit daar de tweede bal te winnen en aan het voetballen te komen. Dat lukte niet. Dat heeft deels te maken met de kwaliteiten van Salzburg, maar ook met dat onze uitvoering niet goed genoeg was", aldus Oosting. 

“Als je terugkijkt op deze wedstrijd dan zie je dat onze mindere momenten worden afgestraft en dat is topvoetbal. Uiteindelijk lukt het ons in de tweede helft om er nog een positieve draai aan te geven door onze rug te rechten en vanuit geslagen positie terug te komen. Met een beetje geluk haal je er nog een verlenging uit. Op basis van deze twee duels verdient Salzburg verder te gaan."

"Alles aan gedaan"

In de slotfase koos Oosting voor aanvallende wissels om een zege te forceren. “Dat waren denk ik de juiste zetten. Daarom vind ik het heel jammer dat we de 4-3 niet konden maken. We hebben er alles aan gedaan, maar uiteindelijk is dit niet het gewenste resultaat.”

Na afloop van de wedstrijd daalde vanaf de tribunes een applaus neer op het veld. “Ik ben heel blij met hoe het publiek reageerde. We hebben er in de tweede helft absoluut een wedstrijd van gemaakt. We waren strijdbaar tot het laatste moment en daar hebben we ook het publiek voor nodig. Daar wil ik ze voor bedanken.”

69438962 FC Twente 1

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.