Eerste selectie twenac

Joseph Oosting vond dat FC Twente zondag geen sterk duel op de mat legde in De Grolsch Veste, maar is wel blij met het resultaat tegen NAC Breda (1-0). “Je wint de wedstrijd uiteindelijk wel verdiend.”

De wedstrijd tegen NAC Breda kwam enkele dagen na het treffen met Manchester United op Old Trafford (1-1). “De agenda is gevuld. Dit is wat we graag willen. Het is druk, maar ik geniet ervan”, zegt Oosting, die vervolgens de wedstrijd analyseert. “We hebben niet goed gespeeld. We hadden veel de bal, maar wanneer we in de eindfase kwamen, vind ik dat we veel te weinig kansen hebben afgedwongen. Dan is het een moeizame pot.”

“Je ziet dat het man-op-man-gevechten worden op het veld. Daar hadden we het best lastig mee. NAC Breda speelde met vijf achterop, dat betekent dat ze veel mensen in de zestien hebben. Ik miste creativiteit en diepte in ons spel. Het tot kansen komen vanuit ons positiespel was onvoldoende”, vervolgt Oosting. “Je wint de wedstrijd uiteindelijk verdiend. Goed was het niet, maar de drie punten zijn wel enorm lekker.”

BE24685 v2

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.