Eerste selectie

Joseph Oosting vindt het knap dat zijn ploeg zaterdag op bezoek bij N.E.C. in de eerste wedstrijd van het nieuwe Eredivisie-seizoen heeft gewonnen. In het Goffertstadion in Nijmegen zegevierde FC Twente met 1-2.

“Ik vind het knap dat we hier winnen", zegt Oosting na afloop. "NEC is een goede ploeg, zeker in eigen stadion. Wij hebben getoond dat wij hier wilden winnen. Ik heb bij mijn jongens de absolute wil gezien om voor de winst te gaan en ik vond ons bij vlagen ook gewoon aardig voetballen. Met name als wij op hun helft kwamen, vond ik dat we goed voetbalden en best veel kansen creëerden.”

In de eerste helft kwam FC Twente al vroeg op voorsprong, via een treffer van Sam Lammers. “We begonnen goed aan de wedstrijd met een geweldig doelpunt. Daarna ebt het een beetje weg en hadden we het lastig met dat zij van kant naar kant gingen spelen. Maar als wij op de helft van NEC kwamen, waren we gevaarlijk en goed aan de bal en dat heb ik ook in de tweede helft gezien", vervolgt Oosting, die zijn ploeg in de tweede helft opnieuw op voorsprong zag komen.

"In de laatste fase gaan zij alles of niets spelen en dan was het mooi geweest als wij uit de omschakelmomenten de wedstrijd helemaal in het slot hadden kunnen gooien", besluit de oefenmeester na de driepunter in de seizoensopener.

69350352 FC Twente

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.