Eerste selectie twehee

Drie dagen na de thuiszege op Vitesse speelt FC Twente opnieuw thuis, zaterdagavond wacht in De Grolsch Veste sc Heerenveen. Trainer Joseph Oosting kan over dezelfde selectie beschikken als afgelopen week. Manfred Ugalde keert terug in de basiself.

Na de nederlaag bij RKC Waalwijk was de 1-0 zege op Vitesse en daarmee de drie punten het belangrijkst voor FC Twente. “Ik vind dat we geen goede wedstrijd hebben gespeeld, maar we waren wel blij met het resultaat”, geeft Oosting aan. “Als je ziet hoe we kunnen voetballen hoop ik dat we het publiek weer kunnen vermaken in De Grolsch Veste.”

Woensdag tegen Vitesse begon Ricky van Wolfswinkel in de basis. Tegen Heerenveen vult Manfred Ugalde de spitspositie in. “Er is een mooie concurrentiestrijd tussen Ricky en Manfred en dat bekijken we per wedstrijd. Woensdag zijn we gestart met Ricky, Manfred had ook wat klachten, maar die heeft hij niet meer en hij start weer in de basis”, aldus Oosting, die niet kan beschikken over Gijs Smal, Joshua Brenet, Naci Ünüvar en Max Bruns.

sc Heerenveen
Net als Vitesse kent sc Heerenveen een lastige start van het seizoen. “Heerenveen heeft een goede ploeg en ze hebben in het begin niet altijd het gewenste resultaat gehaald. Ik verwacht dat hun strijdplan hetzelfde zal zijn als dat van Vitesse. Ze willen spelen om de plaatsen voor de play-offs en zijn daarmee een concurrent. Heerenveen heeft het lastig de laatste weken en het is aan ons om weer het niveau van voetballen aan te tikken. We willen met een zege van het veld stappen.”

FC Twente – sc Heerenveen, aanvang 21.00 uur, staat onder leiding van scheidsrechter Rob Dieperink. De wedstrijd is live te zien op ESPN 1.

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.