Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Na de verdiende zege in Emmen wacht vanavond in een uitverkochte Grolsch Veste de thuiswedstrijd tegen N.E.C. We hebben nog drie duels te spelen en de ploeg wil absoluut minimaal de vijfde plaats behalen. Maar eerst vanavond thuis tegen N.E.C.

Na de aangescherpte maatregelen van de KNVB gaat het in de meeste stadions goed, ook bij de wedstrijden van FC Twente. Toch blijft de KNVB er heel scherp op. Het schikkingsvoorstel na incidenten tegen Feyenoord-thuis was nog niet binnen of de volgende brief lag al op de deurmat. De KNVB is een vooronderzoek gestart naar aanleiding van de gebeurtenissen tijdens FC Twente - Sparta toen in blessuretijd enkele supporters zich lieten provoceren door een juichende Sparta-speler en met bekers gooiden. De KNVB wil weten of we er als club genoeg aan hebben gedaan om dit te voorkomen. Wellicht overbodig om nog eens te vermelden, maar FC Twente kan het niet accepteren als iemand zich in of rondom het stadion niet gedraagt. Dit kan een stadionverbod betekenen. FC Twente kan dan ook nog eens de seizoenkaart innemen. Eerder werd de kaart alleen geblokkeerd voor een bepaalde tijd. We begrijpen dat het geen populaire maatregel is, maar we willen geen incidenten meer.

Daarom vraag ik jullie nogmaals dringend rekening te houden met de aangescherpte maatregelen. We moeten er niet aan denken dat alle supporters vroegtijdig het stadion moeten verlaten.

Laten we uitkijken naar een sfeervolle voetbalavond, vanavond thuis tegen N.E.C. Het is veel te lang geleden dat we een avondwedstrijd in De Grolsch Veste hebben gespeeld.

Minuut stilte vanwege overlijden Youri Petrov
Ter nagedachtenis van de overleden Youri Petrov wordt er vanavond voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen N.E.C. een minuut stilte gehouden. De oud-speler van FC Twente overleed vorige week op 48-jarige leeftijd. Petrov speelde tussen 1995 en 1998 voor onze club.

22.000 seizoenkaarten
Afgelopen weken hebben ruim 22.000 supporters hun seizoenkaart verlengd. Door supporters die op de wachtlijst staan de vrij gebleven plekken te bieden verwachten we op korte termijn het maximale aantal van 22.500 seizoenkaarten te verkopen. Dat is een ongelooflijk aantal. Daar zijn we met zijn allen enorm trots op. Hoe mooi is het dat de ploeg ook volgend seizoen op jullie allemaal kan rekenen.
Er staan ook nog eens 5.000 (!!) supporters op de wachtlijst. We kunnen helaas niet iedereen van een seizoenkaart voorzien. Bij iedere Eredivisiewedstrijd in De Grolsch Veste zijn ongeveer 3.000 losse kaarten te koop. Op deze manier hopen we alsnog zoveel mogelijk supporters die op de wachtlijst staan komend seizoen te mogen begroeten.

Sander Boschker toernooi
Afgelopen woensdag vond een nieuwe editie van het traditionele Sander Boschker toernooi plaats. Het was weer een gezellige voetbalmiddag op het Trainingscentrum in Hengelo met bewoners van de Twentse Zorgcentra en onze spelers van de eerste selectie. Het toernooi wordt sinds 2005 gehouden en is niet alleen voor de bewoners, maar ook voor de spelers jaarlijks een bijzondere dag.

FC Twente Vrouwen
Prolongatie van de landstitel had FC Twente Vrouwen afgelopen zondag niet meer in eigen hand, maar de teleurstelling was er toch toen Ajax het kampioenschap binnenhaalde. FC Twente Vrouwen kent een fantastisch seizoen. Ondanks slechts zes verliespunten en zes tegendoelpunten greep de ploeg naast de hoofdprijs.
Het seizoen is nog niet voorbij voor FC Twente Vrouwen. Komende zondag speelt het team op Sportcampus Diekman in Enschede de halve finale van de Eredivisie Cup tegen Fortuna Sittard, aftrap 14.30 uur. Een week later wacht in Sittard de return.
Tussendoor treedt FC Twente Vrouwen donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) in de finale van de TOTO KNVB Beker aan tegen PSV. Voor FC Twente Vrouwen nog een kans om het seizoen te bekronen met een prijs. De eindstrijd, die begint om 16.00 uur, wordt gespeeld in Den Haag en wordt live uitgezonden op ESPN.

Renate Jansen en Kim Everaerts verlengen contract
Aanvoerdster Renate Jansen en Kim Everaerts spelen ook komend seizoen voor FC Twente Vrouwen. Beiden hebben deze week hun contract verlengd bij de club. Jansen speelt komend seizoen voor het negende jaar in het shirt van FC Twente. Kim Everaerts is bezig aan haar tweede seizoen bij FC Twente en heeft een contract getekend voor twee seizoenen.

Nominatie voor Scoren in de wijk - Voetbal Geeft Prijs
'Digitaal Scoren' van Stichting FC Twente, scoren in de wijk is een van de tien genomineerde projecten voor de Voetbal Geeft Prijs. Met ‘Digitaal Scoren’ wil Scoren in de wijk laaggeletterdheid in de regio Twente tegengaan. De drie beste projecten worden beloond met respectievelijk €50.000, €30.000 of €20.000. Dit jaar levert elke stem ook nog eens €1,- op voor het project. Daarom vraag ik jullie allemaal om voor 28 mei een stem uit te brengen via eredivisie.nl/voetbalgeeftprijs. Ik reken op jullie support.

FC Twente/Heracles Academie
Mats Rots en Juliën Mesbahi zijn opgenomen in de definitieve selectie van Oranje onder 17 voor het EK. De jeugdselectie van Nederland reist komende week af naar Hongarije, waar het Europees Kampioenschap wordt gehouden. Onder 17 speelt donderdag tegen Zwitserland haar eerste poulewedstrijd. Hierna volgen wedstrijden tegen Engeland en Kroatië.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.