Eerste selectie twehee

Een week voor de hervatting van het seizoen in de Eredivisie heeft FC Twente vrijdagmiddag op het Trainingscentrum in Hengelo een oefenwedstrijd gespeeld tegen sc Heerenveen. Het duel, dat werd gespeeld over drie helften van 45 minuten, eindigde in een 2-0 zege voor de ploeg van trainer Ron Jans.

30221230 FCT scHeerenveen oefen 13551

In de openingsfase zorgde FC Twente voor het eerste gevaar en kreeg het via onder meer Virgil Misidjan, Ramiz Zerrouki en Michal Sadilek de eerste mogelijkheden om de score te openen. Zij vonden Heerenveen-goalie Andries Noppert op hun pad. Na ruim een half uur spelen was het wel raak. Uit een afgeslagen corner scoorde Misidjan op prachtige wijze (1-0). Van de linkerkant van het veld schoot Misidjan uit de draai de bal met rechts onhoudbaar achter Noppert. Een schitterende goal en een verdiende voorsprong voor FC Twente. In de tweede helft hield Lars Unnerstall zijn ploeg een paar goed op de been en was FC Twente aan de andere kant gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn. De 2-0 viel binnen de negentig minuten. Gijs Smal schoot van afstand de bal strak in de kruising.

Nieuwkomer Alfons Sampsted maakte in het derde blok zijn eerste speelminuten in het FC Twente-shirt. De IJslandse verdediger tekende dinsdag een contract en voegde zich een dag later bij de selectie van Ron Jans. In de slotfase werd er niet meer gescoord, zodat de 2-0 bleef staan.

Vrijdag 6 januari hervat FC Twente het seizoen in de Eredivisie met de thuiswedstrijd tegen FC Emmen.

30221230 FCT scHeerenveen oefen 13844

FC Twente – sc Heerenveen 2-0 (2-0) (1-0)
3 x 45 minuten

36’ Misidjan 1-0
87’ Smal 2-0

Scheidsrechter: Jorg Ordelmans
Gele kaarten: Zerrouki (FC Twente).

Opstelling FC Twente 1e helft: Unnerstall, Salah-Eddine, Hilgers, Pröpper, Smal, Sadilek, Zerrouki (31’ Vlap) , Steijn, Misidjan, Van Wolfswinkel, Cerny.

Opstelling FC Twente 2e helft: Unnerstall, Salah-Eddine, Hilgers, Pröpper, Smal, Sadilek (78’ Kjølo), Vlap, Steijn (78’ Staring), Misidjan (78’ Cleonise), Van Wolfswinkel (78’ Ugalde), Cerny (78’ D. Rots).

Opstelling FC Twente 3e helft: Tyton, Sampsted, Everink, Bruns, M. Rots, Kjølo, Staring, Vlap (107’ Van Leeuwen), D. Rots, Ugalde, Cleonise.

Foto’s: Bas Everhard