twevol Eerste selectie

FC Twente won zondag in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met 7-2 van FC Volendam. “We hebben veel goals gemaakt, maar de twee tegengoals zijn wel een smetje. We moeten nog één keer knallen”, reageert trainer Joseph Oosting na afloop.

Het duel met FC Volendam kende een doelpuntrijke eerste helft, waarin FC Twente twee keer op achterstand kwam. "Daarna hebben we gedicteerd en veel kansen bij elkaar gespeeld. Je loopt voor rust uit en dat is wat je wil", refereert Oosting aan de 5-2 ruststand. "We hebben veel goals gemaakt, maar het smetje is dat we twee tegengoals hebben."

"Ik vond dat we goed in de wedstrijd zaten. Maar elke keer met de VAR haal je het tempo wel uit de wedstrijd", vervolgt Oosting, die de VAR meerdere checks zag doen. "In principe wil je door, dan hadden we misschien nog wel meer goals kunnen maken. Maar het is zoals het is en eerlijker kan het niet als de VAR goed wordt ingezet."

Tekst gaat verder onder de foto's

66891670 FC Twente
66891654 FC Twente

Al met al kijkt Oosting terug op een goede afsluiter in De Grolsch Veste. "We hebben gewonnen, veel goals gemaakt en ook voor het publiek was het mooi. Dat is wat we graag willen. Het hele jaar doen we het al goed. Er zit ontwikkeling in de manier van voetballen en natuurlijk verlies je wel eens. We moeten nu nog één keer knallen."

Daarmee doelt de trainer op de wedstrijd van volgende week bij PEC Zwolle (14.30 uur), waarin de strijd om de derde plek wordt beslecht. "We hebben met elkaar besproken dat we onze ambitie willen halen. De derde plaats leeft. Met onze manier van voetballen en intensiteit zijn we op de goede weg. Als je iets wilt en je stopt er zoveel energie in als wij doen, ga ik ervan uit dat het ons gaat lukken."

66894862 FC Twente
66894851 FC Twente

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.