Supporters

Roessingh en FC Twente komen samen in actie voor 3FM Serious Request voor Stichting ALS Nederland.

32525235
Video

Revalidatiecentrum Roessingh en FC Twente vragen samen aandacht voor ALS en de patiënten met deze dodelijke zenuw-/spierziekte.

Samenwerking
Dit jaar staat de 3FM Serious Request volledig in het teken van Stichting ALS Nederland. Vanuit de samenwerking tussen Revalidatiecentrum Roessingh en FC Twente gaan beide partijen zich inzetten voor 3FM Serious Request. Samen willen zij aandacht vragen voor de slopende ziekte ALS. Zij  hopen in de week voor Kerst, als het Glazen Huis van 3FM in Nijmegen staat, een mooie donatie te doen aan Stichting ALS Nederland.

Artsen en behandelaren van het ALS-team van Roessingh uit Enschede zijn initiatiefnemer en nauw betrokken bij deze gezamenlijke actie. Het ALS-team van Roessingh begeleidt de patiënt en zijn of haar naasten om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te houden. Een genezend medicijn is helaas nog niet gevonden.

  • “Een patiënt met ALS wordt uit het leven gerukt, krijgt geen tijd om te wennen, zo snel gaan zijn of haar functies achteruit!”

Over ALS
ALS (amyotrofische laterale sclerose) is een dodelijke zenuw-/spierziekte waarbij je spieren een voor een uitvallen. In Nederland leven zo’n 1.500 mensen met ALS, of de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500.

164x123 HR

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.