Eerste selectie club FC Twente Vrouwen Supporters

Beste supporters,

Afgelopen zaterdag werd FC Twente Vrouwen landskampioen, een fantastische prestatie van spelers en staf onder leiding van trainer Joran Pot. Voor de negende keer kroonde FC Twente Vrouwen zich tot de beste van Nederland. Samen met de ruim 4.500 supporters werd een mooi feest gevierd.
Een dag later won de eerste selectie in een prachtig knalrode Grolsch Veste met 7-2 van FC Volendam. Na afloop namen de supporters afscheid van Gijs Smal, Myron Boadu en Naci Ünüvar. De Vriendenkring benoemde Youri Regeer en Lars Unnerstall tot respectievelijk het talent en de beste speler van het seizoen. Tenslotte was er een live optreden van Jannes om het publiek te bedanken voor de geweldige steun het afgelopen jaar. Dat was het sluitstuk van een geweldige middag. Het seizoen is echter nog niet ten einde. Directe concurrent voor plek drie, AZ, won van Go Ahead Eagles in Deventer. Dat betekent dat zondag de beslissing valt welk van de twee ploegen gaat deelnemen aan de voorronden van de Champions League. Bij winst in Zwolle tegen PEC heeft de ploeg van Joseph Oosting deze plek definitief te pakken. Alles staat deze week in het teken om dat te realiseren. We zijn verzekerd van deelname aan de hoofdfase van de Europa League, maar de ploeg wil meer.

Nieuwe speler
Later deze ochtend presenteren we een nieuwe speler voor de selectie voor komend seizoen. Gisteravond hebben we hem mogen verwelkomen in De Grolsch Veste en heeft hij zijn handtekening gezet onder een contract bij FC Twente. Houd onze media-kanalen in de gaten.

Presentatie nieuwe shirt
Samen met teamwear- en merchandise partner Castore presenteert FC Twente straks om 10.00 uur haar shirt voor het nieuwe seizoen. Daan Rots, Mees Hilgers en Mathias Kjølø hulden zich net als speelsters Kayleigh van Dooren, Kim Everaerts en Danique van Ginkel als eerste in het nieuwe wedstrijdshirt. Zondag tegen PEC Zwolle dragen de spelers voor het eerst het nieuwe shirt. Het shirt is vanaf 10.00 uur ook verkrijgbaar in de Fanstore bij De Grolsch Veste en online.

Gemeenteraad stemt in met wijziging afspraken over NTO-regeling
De gemeenteraad van Enschede is deze week akkoord gegaan met wijzigingen van de afspraken die in 2019 gemaakt zijn bij het herstructureringsplan. Onderdeel van het plan was dat een deel van de verstrekte lening bestond uit een renteloze achtergestelde lening. Ook was er een NTO-regeling (netto transfer opbrengsten) opgenomen waarbij FC Twente bij uitgaande transfers een deel van de opbrengst afstaat aan de gemeente. In het nieuwe voorstel is de lening niet meer achtergesteld en gaat FC Twente een vast bedrag per jaar aflossen aan de gemeente.

Jeffrey de Visscher verlengt contract
Jeffrey de Visscher maakt ook de komende seizoenen onderdeel uit van de technische staf van de eerste selectie. De assistent-trainer heeft zijn contract verlengd tot medio 2026.

FC Twente Vrouwen - feestelijk onthaal op het stadhuis in Enschede

Komende dinsdag om 16.30 uur wordt FC Twente Vrouwen ontvangen op het Stadhuis van Enschede. De gemeente gaat de ploeg feestelijk onthalen na het behaalde landskampioenschap. Iedereen die FC Twente Vrouwen een warm hart toedraagt, is dinsdag van harte welkom bij het Stadhuis in het centrum van Enschede. We gaan er een mooi Twents feestje van maken.

Eredivisie Cup FC Twente Vrouwen
Het seizoen is nog niet voorbij voor FC Twente Vrouwen. De ploeg won woensdagavond de halve finale van de Eredivisie Cup tegen Fortuna Sittard (3-0) en neemt het volgende week in de eindstrijd op tegen PSV dat Ajax versloeg. De finale van de Eredivisie Cup wordt vrijdag 24 mei (19.30 uur) gespeeld op het complex van Sparta Enschede. 

Werkzaamheden in De Grolsch Veste begonnen
In de periode van 13 mei tot en met 2 augustus wordt een aantal aanpassingen gedaan aan het stadion. Afgelopen maandag is er in De Grolsch Veste begonnen met  de werkzaamheden.
Het veld, inclusief drainage en veldverwarming wordt vervangen, de Vak-P tribune krijgt een safestanding-tribune en er komt nieuwe LED boarding op de tweede ring.
Door de werkzaamheden deze zomer in De Grolsch Veste vinden de meeste activiteiten van de Open Dag op zondag 14 juli rondom, maar niet in het stadion plaats.

Toeschouwersrecord in De Grolsch Veste
We hebben dit seizoen ons toeschouwersrecord verbroken. FC Twente trok dit seizoen in de zeventien thuisduels 504.850 supporters. Niet eerder in de historie hadden we zoveel mensen in het stadion. Ook voor komend seizoen zit De Grolsch Veste vol. Van de 22.500 beschikbare seizoenkaarten zijn 22.320 kaarten verlengd, dat is 99,2% van de supporters. Afgelopen dag hebben supporters die willen verplaatsen de mogelijkheid gehad een andere plek te kiezen. De laatste beschikbare seizoenkaarten worden vanaf woensdag aangeboden aan het eerste deel van de supporters die op de wachtlijst staan.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.