Eerste selectie

Beste supporters,

Zondag reist FC Twente af naar de Johan Cruijff ArenA voor het duel tegen Ajax. Met nog vijf wedstrijden te gaan is het verschil tussen beide ploegen vijftien punten in ons voordeel. Ik denk niet dat dit in de historie van beide clubs ooit eerder het geval is geweest. Na de grote nederlaag tegen Feyenoord is Ajax erop gebrand om dat verschil terug te brengen. De ploeg van Joseph Oosting zal rekening moeten houden met een tot op het bot gemotiveerde tegenstander. Ajax-uit is een mooi affiche en een grote uitdaging.

In de zomer diverse werkzaamheden in De Grolsch Veste
Direct na afloop van het seizoen vinden diverse werkzaamheden plaats in De Grolsch Veste. Deze worden vanaf medio mei verricht, zodat we op tijd klaar zijn voor het nieuwe seizoen.
Onlangs werd al bekend dat we voorbereidingen treffen voor de realisatie van safe standing-plaatsen. Daarnaast wordt de grasmat, inclusief drainage en veldverwarming, volledig vervangen. Dat is na 25 jaar hard nodig. De planning is dat de tweede ring led-boarding krijgt. We vernieuwen de geluidsinstallatie, de verlichting wordt vervangen door led-lampen en voor het uitvak komt een lexaanwand. Dan is het niet meer mogelijk vanuit het uitvak voorwerpen in de vakken op de eerste ring te gooien. Het is jammer dat het nodig is, maar na de incidenten van de laatste jaren moet je de supporters in de vakken eronder zo goed mogelijk beschermen.
Voor onze medewerkers wordt het een drukke zomer!

Renate Jansen vertrekt na dit seizoen
Deze week werd bekend dat Renate Jansen na dit seizoen vertrekt bij FC Twente Vrouwen. Na negen jaar het shirt van FC Twente te hebben gedragen en alle prijzen te hebben gewonnen die er in Nederland te winnen zijn, wil zij nog graag een nieuw avontuur aangaan in het buitenland. Renate heeft veel voor FC Twente Vrouwen betekend en is als aanvoerder jarenlang het boegbeeld van het team geweest. We zijn Renate dankbaar voor haar lange succesvolle periode bij de club. Komende weken zal zij met het kampioenschap afscheid willen nemen bij FC Twente. Dat zal een heel mooie bekroning zijn.
Voor FC Twente Vrouwen is er dit weekend vanwege de bekerronde geen competitievoetbal. In aanloop naar het slot van de competitie speelt de ploeg van trainer Joran Pot vandaag in Eindhoven een oefenwedstrijd tegen PSV. Zondag 21 april hervat de koploper het seizoen met de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. In de Domstad kan FC Twente Vrouwen de negende landstitel in haar historie veroveren. Zaterdag 11 mei sluit FC Twente Vrouwen in De Grolsch Veste het seizoen af tegen Telstar. De kaartverkoop voor dat duel is reeds begonnen. Seizoenkaarthouders kunnen een gratis kaart aanvragen. Meer informatie is te vinden op de website.

FC Twente/Heracles Academie
Academie-spelers Sil Blokhuis en Rayan Taouil behoren tot de selectie van Nederland O16 Futures. Het jeugdteam speelt tegen Denemarken, Zweden en België. Delano Gelici en Luca Oude Luttikhuis staan op de stand-by lijst. Siebe van Langen en Rafael Claudio maken deze week deel uit van selectie van de Nederland O15 Futures. De Oranje-selectie kwam in actie tegen België. 

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.