Eerste selectie FC Twente Vrouwen

Beste supporters,

Vorige week had ik het over een prima midweek voor FC Twente. Deze week deden we het nog eens ‘dunnetjes’ over. Woensdagavond pakte de ploeg van Joseph Oosting in het treffen met de sterrenploeg van Manchester United een meer dan verdienstelijk punt. Met lef, strijd en goed voetbal heeft FC Twente zich van haar beste kant laten zien. Het was een fascinerend duel met kansen aan beide kanten. Op het veld kende de wedstrijd geen winnaar, maar op de tribunes wel. De 4.000 FC Twente-supporters hebben meer dan 90 minuten lang gezongen en overstemden de 70.000 United-supporters. Het was indrukwekkend. Dat was het eigenlijk de hele dag al. Vanaf het vroege middaguur dronken de veelal in het rood geklede Tukkers in het centrum van Manchester gezellig een biertje met elkaar. Enkele uren voor de aftrap liepen de duizenden supporters gezamenlijk naar het stadion. Dat zag er prachtig uit. Alles met elkaar was het een historische avond.

Dit was de eerste Europa League wedstrijd in de serie van minimaal acht. Komende donderdag komt Fenerbahce naar Enschede. Dat is voor later. Vanaf gisteren zijn Joseph Oosting en zijn staf volop bezig met de voorbereiding op de thuiswedstrijd van zondagmiddag tegen NAC Breda. Zij zijn als promovendus goed gestart. Willen we meeblijven doen om de bovenste plekken in de Eredivisie dan zullen we op onze hoede moeten zijn.

FC Twente Vrouwen schrijft historie
Een ander belangrijk moment in de historie van de club was gisteravond de plaatsing van FC Twente Vrouwen voor de groepsfase van De Champions League. Na een ruime 1-4 overwinning in Kroatië was de buit al min of meer binnen. De speelsters van Joran Pot lieten er in De Grolsch Veste geen misverstand over bestaan wie de beste was. FC Twente Vrouwen won in een regenachtig decor met 4-0. Vanmiddag om 13.00 uur is alweer de loting voor de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League. We zijn benieuwd welke topteams uit de koker rollen. Voor FC Twente Vrouwen zal het een geweldige ervaring zijn. Voordat zij kunnen toewerken naar het Europese toernooi, wacht zondag in de competitie de eerste wedstrijd van het seizoen. FC Twente Vrouwen speelt zondag om 16.45 uur de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard.

Vak 104
Na de realisatie van de safe standing-tribune op Vak-P hebben de Ultras eerder deze zomer de wens uitgesproken om te verhuizen naar een plek in vak 104 recht achter het doel. Deze wens heeft ervoor gezorgd dat we de afgelopen periode met de Ultras en met supporters uit vak 104 diverse gesprekken hebben gevoerd. Naar aanleiding van deze gesprekken heeft FC Twente besloten om zondag een proef te organiseren bij de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Bij deze wedstrijd zullen de Ultras een plek op de onderste rijen van vak 104 innemen. Dit zullen we evalueren en bekijken hoe we in de toekomst een interne verhuizing kunnen organiseren. Wij proberen altijd alle supporters zo goed mogelijk te bedienen, echter is het niet eenvoudig alle belangen te verenigen. Laten we samen naar oplossingen zoeken en elkaar ondersteunen. In Manchester hebben we dat samen fantastisch gedaan.

Geen treinverkeer
Vorige week werd bekend dat zondag rondom de thuiswedstrijd tegen NAC Breda nauwelijks treinen rijden richting De Grolsch Veste. We willen dit nog extra onder de aandacht brengen, zodat supporters die met de trein reizen op zoek kunnen naar alternatief vervoer. Tijdens FC Twente – Fenerbahce op donderdag 3 oktober wordt station Enschede Kennispark bij De Grolsch Veste vanaf 19.30 uur zelfs volledig afgesloten.  Die dag worden geen extra treinen ingezet, waardoor er na afloop van de wedstrijd onvoldoende treincapaciteit is om de supporters te vervoeren vanaf station Enschede Kennispark.

FC Twente/Heracles Academie lanceert Regioplan-platform
FC Twente/Heracles Academie heeft een online platform gelanceerd ten behoeve van het Regioplan. Onder het motto 'van en voor de regio' zijn inmiddels 88 partner-amateurclubs uit de regio aangesloten bij het Regioplan. Door middel van activiteiten, cursussen, extra voetbaltrainingen en andere bijeenkomsten wil de jeugdopleiding bijdragen aan de ontwikkeling van voetbal in de regio. Met het nieuwe online regio-platform wil de academie een nieuwe stap zetten. Door het Regioplan te bundelen in een digitale omgeving wordt de inhoud toegankelijker en overzichtelijker voor verenigingen en trainers.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.