Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Zaterdag komt Sparta Rotterdam op bezoek. Na de goede winst in Nijmegen op N.E.C. en de uitschakeling tegen FC Red Bull Salzburg zijn Joseph Oosting en zijn spelers alweer volop in voorbereiding op deze wedstrijd. Sparta is met een gelijkspel begonnen en zal een resultaat mee willen nemen uit De Grolsch Veste. De ambitie is om een hoge klassering in de Eredivisie te behalen, waardoor de kans op Europees voetbal groter wordt. Daarmee kun je structureel aan je club bouwen. Tot eind september is alles op de Eredivisie gericht.

Het was afgelopen dinsdag heel bijzonder. Na veertien jaar klonk de Champions League hymne weer in De Grolsch Veste. Het is voorlopig maar voor een keer, maar als je ziet waar de club vandaan komt, is het een groot compliment aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen. In een meeslepend laatste half uur haalden we er nog bijna een verlenging uit tegen Red Bull Salzburg. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de Oostenrijkers over twee wedstrijden beter waren. Dat is absoluut geen schande, zij hebben het niveau waar je op termijn graag naartoe wilt. We gaan vanaf donderdag 26 september minimaal acht wedstrijden spelen in de Europa League en zoals Ricky van Wolfswinkel heel terecht zei ‘Dat is absoluut geen troostprijs’. De supporters lieten na afloop van de wedstrijd blijken het volmondig met Ricky  eens te zijn en zongen ‘Wij gaan Europa in.’ Vrijdag 30 augustus is de loting voor de Europa League. Ik ben erg benieuwd welke tegenstanders we treffen.

Te lange wachtrijen voor poortjes
Afgelopen dinsdag waren er bij het betreden van het stadion tegen Red Bull Salzburg langere wachtrijen dan gebruikelijk. De problemen deden zich voornamelijk voor aan de kant van het stadion waar aan het eind van de middag de zon op stond. Iedereen bij FC Twente heeft dit als zeer vervelend ervaren. We willen dit oplossen en in de toekomst voorkomen.

De analyse die is gemaakt toont aan dat het gebruik van digitale toegangskaarten (op de telefoon) in combinatie met de felle zon de grootste veroorzakers zijn van de vertragingen. Tijdens Europese wedstrijden hebben supporters immers geen toegang met hun seizoenkaart, maar maken velen gebruik van hun telefoon. Door de felle zon gaan telefoonschermen automatisch dimmen, ook worden scanners en software vaak  trager door de felle zon die uren op die apparatuur staat.

FC Twente is in gesprek met haar partners om te kijken of  met kappen op de scanners of andere aanpassingen aan scankasten een betere instroom kan worden georganiseerd. Ook is de club aan het kijken of extra ingangen kunnen  worden gerealiseerd. We overwegen in de toekomst eventueel handscanners in te zetten, ofschoon deze alleen bij noodscenario’s worden gebruikt.

Supporters gaan de komende wedstrijden weer gebruik maken van hun seizoenkaart. Dat zal de overlast weer grotendeels doen oplossen, maar dit dient ook voor Europese duels het geval te zijn.

Het advies is en blijft: kom op tijd. Hoe eerder men komt, hoe beter de piekdrukte kan worden opgevangen.

FC Twente krijgt boete
FC Twente heeft een boete van € 5.125,- gekregen naar aanleiding van het gooien met drinkbekers in de uitwedstrijd tegen FC Red Bull Salzburg. Direct na de goal van Michel Vlap belandden er meerdere drinkbekers vanuit het uitvak op het veld in de Red Bull Arena. We gaan niet in beroep tegen de straf , maar roepen supporters nogmaals op om te helpen nieuwe boetes te voorkomen.

FC Twente Vrouwen tegen Ajax in De Grolsch Veste
FC Twente Vrouwen speelt zaterdag 31 augustus tegen Ajax in strijd om de Supercup. Om 14.00 uur speelt de landskampioen tegen de bekerwinnaar. De wedstrijd wordt gespeeld in De Grolsch Veste. Vandaag is de laatste dag dat de early-bird korting geldig is. Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Champions League in Enschede
FC Twente Vrouwen speelt in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League een mini-toernooi in Enschede. In de halve finale wacht Cardiff City. Bij winst speelt de ploeg van Joran Pot tegen Valur (IJsland) of ZFK Ljuboten (Noord-Macedonië). De kaartverkoop is gestart en tickets in de vorm van een passe-partout voor alle wedstrijden zijn verkrijgbaar via de website.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.