Eerste selectie almtwe

Beste supporters,

Dinsdag won FC Twente meer dan verdiend van sc Heerenveen. Met name in de eerste helft speelde de ploeg van Joseph Oosting uitstekend en twee doelpunten van Sem Steijn, waarvan de tweede via een prachtige omhaal, zorgden voor een 2-0 ruststand. De tweede helft kwam FC Twente niet meer in problemen en kon na afloop ‘Eleonora’ voor het eerst dit seizoen worden gedraaid. Zondag staat alweer het volgende duel op het programma, om 14.30 uur is de aftrap bij Almere City FC. We hebben weer aansluiting met de bovenste plaatsen en dat hopen we na zondag ook nog te kunnen zeggen. Daarna gaan we samen met 4.000 (!) supporters naar Old Trafford voor de eerste wedstrijd in de Europa League. Bij het Manchester United van Erik ten Hag en René Hake wacht ons een loodzware wedstrijd. Maar eerst zondag Almere City.

FC Twente Vrouwen – prima uitgangspositie
Na een succesvolle dinsdagavond deed FC Twente Vrouwen het woensdagmiddag in de tweede voorronde van de Champions League tegen het Kroatische ZNK Osijek nog eens dunnetjes over. FC Twente Vrouwen was op alle fronten de betere ploeg. De 1-1 ruststand was zeer geflatteerd, maar na afloop stond een terechte 1-4 op het scorebord. Door deze overwinning ben je geneigd te zeggen dat de groepsfase in de UEFA Women’s Champions League niet meer mis kan gaan. Het blijft echter voetbal, eerst nog volgende week de return in De Grolsch Veste. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als de ploeg van trainer Joran Pot zich weet te plaatsen voor minimaal zes wedstrijden tegen het crème de la crème van het Europese vrouwenvoetbal. Niet eerder wist FC Twente Vrouwen zicht te plaatsen voor de groepsfase. Het kan donderdag een historische avond worden in De Grolsch Veste. Tickets zijn verkrijgbaar via de website. 

Geen treinverkeer
Supporters moeten er rekening mee houden dat er rondom de thuiswedstrijd tegen NAC Breda, op zondag 29 september, nauwelijks treinen rijden richting De Grolsch Veste. Tijdens FC Twente – Fenerbahce op donderdag 3 oktober wordt station Enschede Kennispark bij De Grolsch Veste vanaf 19.30 uur zelfs volledig afgesloten. Die dag worden geen extra treinen ingezet, waardoor er na afloop van de wedstrijd onvoldoende treincapaciteit is om de supporters te vervoeren vanaf station Enschede Kennispark. We vinden het heel vervelend. We hebben vele gesprekken gevoerd met alle betrokken instanties en blijven er alles aan doen om het in de toekomst te voorkomen. 

WK onder 20
FC Twente-speelster Eva Oude Elberink is er donderdag niet in geslaagd met Oranje onder 20 de finale van het WK te halen. In de halve finale verloor Oranje met 2-0 van Japan. De Nederlandse jeugdploeg kan de goede prestaties op dit WK in Colombia nog bekronen in de 'kleine finale' tegen de Verenigde Staten. Zaterdag wordt er gestreden om het brons.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.