Eerste selectie club

Beste supporters,

Komend weekend spelen we geen competitie. Speelronde 3 van dit weekend valt tussen de twee duels van de Europese play-offs. Om ons eventueel een extra rustmoment te verschaffen voor de play-offs is de wedstrijd van FC Twente eruit gehaald. Dit komt voort uit afspraken die tussen de clubs en de KNVB zijn gemaakt. Door de uitschakeling tegen Red Bull Salzburg zijn de play-offs helaas niet meer aan de orde. Woensdag speelde Salzburg in de play-offs tegen Kiev en hebben we nogmaals kunnen zien dat we met Salzburg niet de meest gunstige opponent  hadden getroffen.
In de Eredivisie heeft de ploeg van trainer Joseph Oosting vier punten uit twee duels behaald. Na een prima zege bij N.E.C. Nijmegen volgde zaterdag thuis een gelijkspel tegen Sparta Rotterdam. Het gelijke spel voelde voor velen als een verlies, omdat het doelpunt van Sparta werd gemaakt in blessuretijd. Inmiddels is voor de selectie het vizier al weer gericht op de uitwedstrijd tegen FC Utrecht, zondag 1 september treden we aan in de Galgenwaard.

Loting groepsfase UEFA Europa League
Volgende week vrijdag 30 augustus vindt om 13.00 uur in Monaco de loting plaats voor de UEFA Europa League. Dan weten we wie onze acht tegenstanders zijn in de hoofdfase van dit Europese toernooi, dat 25/26 september begint en doorloopt tot eind januari. Het wordt zeker een interessante loting. De opzet van het Europese seizoen verschilt met voorgaande jaren. FC Twente is een van de 36 clubs in de hoofdfase. De 36 clubs worden op basis van het coëfficiënt verdeeld over 4 potten en uit elke pot treft FC Twente twee tegenstanders (1 thuis en 1 uit).  De clubs treffen elkaar dit seizoen dus één keer. Er wordt één ranglijst bijgehouden met de resultaten van alle 36 teams. De beste 8 plaatsen zich voor de volgende ronde de (achtste finale), de nummers 9 t/m 24 spelen een tussenronde en de laatste 12 op de ranglijst zijn uitgeschakeld
In de eerste week van september worden de speeldata definitief vastgesteld.

Wedstrijdwijzigingen Eredivisie
Nu bekend is dat FC Twente haar Europese seizoen vervolgt in de UEFA Europa League heeft de KNVB enkele wijzigingen doorgevoerd in het speelschema. FC Twente – sc Heerenveen wordt gespeeld op dinsdag 17 september om 20.00 uur. FC Twente – NAC Breda is vastgesteld op zondag 29 september om 16.45 uur. Het tijdstip van Feyenoord - FC Twente op zondag 6 oktober is nu 14.30 uur.

Wachtrijen bij de tourniquets
Voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Red Bull Salzburg hebben supporters te lang moeten wachten om toegang tot het stadion te krijgen. Ik heb in de vorige nieuwsbrief aangegeven dat we dat heel vervelend vonden en wat de oorzaken van de te lange wachtrijen waren. Gelukkig ging het vorige week tegen Sparta beter. We zijn nog niet tevreden en houden de situatie nadrukkelijk in de gaten. We willen voorkomen dat er in de toekomst weer veel te lange rijen ontstaan.

Super Cup wedstrijd in De Grolsch Veste
Zaterdag 31 augustus spelen FC Twente Vrouwen en Ajax in De Grolsch Veste de wedstrijd om de Super Cup. Het is de traditionele openingswedstrijd van het seizoen tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. De wedstrijd begint om 14.00 uur en tickets zijn online verkrijgbaar via onze website. In aanloop naar deze seizoensopening speelt FC Twente Vrouwen nog twee oefenduels. Zaterdag in Nuenen tegen RSC Anderlecht en dinsdag tegen ACV Assen.

UEFA Women's Champions League
Woensdag 4 september en zaterdag 7 september wordt in Enschede het kwalificatietoernooi van de UEFA Women's Champions League gehouden. Een belangrijk toernooi voor FC Twente Vrouwen. Woensdag neemt FC Twente Vrouwen het op het complex van Sparta Enschede op tegen Cardiff City. De aftrap is om 19.00 uur. De winnaar speelt zaterdag 7 september om 18.00 uur de finale tegen Valur of ZFK Ljuboten. Inzet is plaatsing voor de tweede ronde van de UEFA Women's Champions League. De kaartverkoop is gestart. Tickets zijn in de vorm van passe-partouts verkrijgbaar.

Acht spelers in voorselecties Oranje-teams
Max Bruns, Youri Regeer en Anass Salah-Eddine behoren tot de voorselectie van Jong Oranje. Het Nederlands jeugdteam speelt begin september in eigen land tegen  Noord-Macedonië en Georgië.
Yannick Gerritsen, Mats Rots, Lucas Vennegoor of Hesselink maken deel uit van de voorselectie van Oranje onder 19. Benjamin Nagel en Ruud Nijstad behoren tot de voorselecties van respectievelijk Onder 18 en Onder 17.

Eva Oude Elberink in WK-selectie Oranje O20
Eva Oude Elberink is vanaf volgende week met Oranje onder 20 actief op het WK dat in Colombia wordt gehouden. Dinsdag 3 september opent Oranje het WK tegen Costa Rica, waarna poulewedstrijden volgen tegen Argentinië en Noord-Korea.

Pfeifer Rentals & Sales Partner in Business
Pfeifer Rentals & Sales is Partner in Business geworden bij FC Twente. Het bedrijf, gevestigd in Groenlo, was jarenlang lid van de Twentse Ondernemers Sociëteit (TOS) en reeds leverancier van FC Twente. De samenwerking wordt komend seizoen verder geïntensiveerd. Het is mooi dat opnieuw een regionaal bedrijf deze stap maakt als sponsor bij FC Twente.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.