Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Vanavond start de Eredivisie met het duel tussen de promovendi FC Groningen en NAC Breda. Er is (terecht) nog volop aandacht voor de Olympische Spelen, maar voetballiefhebbers verheugen zich op het begin van het voetbalseizoen. Vakantie en voorbereiding hebben lang genoeg geduurd. Wij gaan zaterdagavond op bezoek bij N.E.C. Nijmegen en dat is geen gemakkelijk begin. Twee seizoenen geleden begonnen we ook in Nijmegen en wonnen we met 0-1, maar de laatste wedstrijd verloren we met 1-0. Selectie en staf willen goed starten en dan is een resultaat bij N.E.C. wel zo prettig. De afgelopen dagen zijn voor een groot deel gebruikt om te herstellen van de wedstrijd tegen FC Red Bull Salzburg en om ons voor te bereiden op N.E.C. Dat eerste was zeker nodig, want het was een zeer intense confrontatie. Door de mooie en late aansluitingstreffer van Michel Vlap maken we een reële kans om ons te kwalificeren voor de play-offs van de Champions League. Met een uitverkochte Grolsch Veste achter de ploeg is er veel mogelijk. Afgelopen dinsdag hebben we kunnen zien wat 2.000 supporters kunnen betekenen voor de spelers, laat staan als dat er 30.000 zijn.
Samen met de supporters kijken we met een goed gevoel terug op ons verblijf in Salzburg. Mede dankzij de gastvrijheid van de mensen in Salzburg en de medewerking van de autoriteiten was het een heel mooie dag, zowel in het stadion als in de stad.

FC Twente – sc Heerenveen
Het thuisduel tegen sc Heerenveen uit speelronde 3 van de Eredivisie wordt gespeeld in de tweede helft van september. De definitieve speeldatum volgt nog en hangt samen met de Europese prestaties in de voorronde van de Champions League.

Nieuwe supportershome Hatrans Noabercafé dinsdag open
Ons prachtige nieuwe supportershome aan de spoorzijde, het Hatrans Noabercafé, wordt dinsdag voor het eerst in gebruik genomen bij de wedstrijd FC Twente - FC Red Bull Salzburg. De ruimte is dan vanaf 17.00 uur vrij toegankelijk voor onze supporters. De officiële opening volgt een paar dagen later, voorafgaand aan FC Twente - Sparta Rotterdam. Het supportershome is iedere thuiswedstrijd twee uur voor aftrap geopend. De oude supporterskantine aan de waterzuiveringskant krijgt een nieuwe bestemming.

Invoering herbruikbare beker Vak-P tribune
Vanaf de komende wedstrijd, thuis tegen FC Red Bull Salzburg, wordt de introductie van herbruikbare bekers uitgebreid naar de horecakiosken in de gracht onder de Vak-P tribune. Afgelopen seizoen is de herbruikbare beker geïntroduceerd bij de horecakiosken in de gracht onder de vakken 108 t/m 135 en op de tweede ring. We kijken goed terug op de introductie en we hebben gemerkt dat de afvalberg in deze vakken drastisch kleiner was na de wedstrijd. Vanaf de komende thuiswedstrijd gaan ook de horecakiosken onder de Vak-P tribune gebruik maken van deze herbruikbare bekers. Supporters die het betreft hebben gisteren een persoonlijke mail gekregen met uitleg. Deze uitleg is tevens te vinden op onze website.

FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen is vorige week begonnen aan haar tweede blok in de voorbereiding. Afgelopen dinsdagavond werd FC Gûtersloh met ruime cijfers verslagen (0-8). Komende zaterdag wacht een grotere test, dan neemt de ploeg van Joran Pot het op tegen VfL Wolfsburg, de nummer twee van Duitsland. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt op ’t Hoge Vonder in Deurningen, de thuishaven van DSVD. Entree is gratis.

Supercup in De Grolsch Veste
Zaterdag 31 augustus staan FC Twente Vrouwen en Ajax tegenover elkaar in De Grolsch Veste. Om 14.00 uur strijden de landskampioen en de bekerwinnaar om de Supercup. De kaartverkoop is gestart en de early-bird korting is geldig tot vrijdag 16 augustus.

Champions League FC Twente Vrouwen in Enschede
Op woensdag 4 en zaterdag 7 september speelt FC Twente Vrouwen de eerste ronde van de Champions League. Cardiff City is de eerste tegenstander. Bij een overwinning wacht in de finale het IJslandse Valur of ZFK Ljuboten uit Noord-Macedonië.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.