Eerste selectie Supporters

Beste supporters,

Maandag reist FC Twente af naar Oostenrijk voor het eerste duel in de kwalificatieronde (Q3) van de Champions League. Een dag later treft de ploeg van Joseph Oosting FC Red Bull Salzburg. Het is de eerste officiële wedstrijd van het seizoen 2024 -2025 en daarmee is de voorbereiding afgesloten. Spelers en staf hebben zeven weken hard gewerkt om klaar te zijn voor het nieuwe seizoen. Met het vertrek van Naci Ünüvar, Myron Boadu en Gijs Smal en de komst van Sayf Ltaief, Bas Kuipers en Sam Lammers waren er tot gisteren relatief weinig mutaties. Dat er tot 1 september, de datum dat de transferwindow sluit, nog van alles kan gebeuren, blijkt uit het plotselinge vertrek van onze aanvoerder Robin Pröpper naar Rangers FC. Natuurlijk is dat een gemis en de timing is uitermate ongelukkig; aan de andere kant biedt het ook kansen voor andere spelers. We danken Robin voor zijn geweldige inzet voor FC Twente. Wij gaan door.

FC Red Bull Salzburg – FC Twente
Iedereen kijkt uit naar het eerste duel tegen FC Red Bull Salzburg. Het is een prachtig affiche en de beloning voor de prachtige derde plaats vorig seizoen. We gaan naar Salzburg voor een goed resultaat, want we willen een goede uitgangspositie voor de thuiswedstrijd en daarna naar de play-offs en de hoofdfase. Het gaan zware wedstrijden worden. Onze supporters zijn klaar voor de wedstrijd: alle 1500 kaarten voor het uitvak zijn verkocht en voor het duel in De Grolsch Veste zijn nog enkele plekken verkrijgbaar.

Loting play offs Champions League
Ofschoon beide wedstrijden tegen FC Red Bull Salzburg in de kwalificatieronde voor de Champions League nog moeten worden gespeeld is maandag a.s. om 12.00 uur alvast de loting voor de play-offs. Bij winst op Salzburg weten we dan onze volgende tegenstander.

Illegaal aanbieden wedstrijdkaarten
Als een wedstrijd sterk in de belangstelling staat, zien we dat er wedstrijdkaarten worden gevraagd en aangeboden via andere kanalen dan FC Twente zelf. Het aan- of verkopen van toegangskaarten via andere kanalen dan FC Twente is niet toegestaan. Bovendien loopt de aanbieder hiermee het risico dat de kaart per direct geblokkeerd wordt, zonder restitutie van het aankoopbedrag.  De bezitter van de betreffende kaart heeft geen toegang tot het stadion voor de wedstrijd en mogelijk volgen er aanvullende sancties vanuit de club. De enige rechtmatige manier om aan kaarten voor duels van FC Twente te komen is via kaartverkoop.fctwente.nl en/of de FC Twente Kaartenmarkt.

Voorbereiding FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen is gisteren begonnen aan het tweede blok van de voorbereiding. De ploeg van Joran Pot speelt komende dinsdag een oefenduel in en tegen Gûtersloh. Zaterdag 10 augustus staat het oefenduel tegen VfL Wolfsburg op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark van DSVD Deurningen. Om 14.00 uur wordt er afgetrapt.

Nieuwe geluidsinstallatie
Met de afronding van de diverse bouwprojecten is het stadion weer klaar voor de komende jaren: het nieuwe veld is opgeleverd, de led-boarding op de tweede ring en aan de dakrand van de tribune van de Diekman-zijde is getest en de laatste barrières van de safe standing tribune op de tweede ring zijn deze week geplaatst. Het vergunningentraject rondom de nieuwe geluidsinstallatie is inmiddels ook afgerond. Eind oktober, voorafgaand aan het duel tegen Heracles Almelo kunnen we het nieuwe audio-systeem in gebruik nemen.

Eredivisie Awards
De nominaties voor de Eredivisie Awards zijn bekend. Sem Steijn is genomineerd voor Eredivisie speler van het jaar 2023/’24. Caitlin Dijkstra is genomineerd voor speelster van het jaar in de Azerion Vrouwen Eredivisie. De winnaars worden op maandag 2 september bekend gemaakt.

Scoren in de wijk – Voetbal Geeft Prijs!
Het project 'FC Twente wint tegen dementie' van stichting FC Twente, scoren in de wijk behoort tot de laatste drie kanshebbers voor de Voetbal Geeft Prijs! Tijdens dit project, dat zich richt op mensen met Alzheimer, staat een schatkist vol met nostalgische voetbalherinneringen van FC Twente centraal. De winnaar van de Voetbal Geeft Prijs! wordt begin september bekend gemaakt tijdens de Eredivisie Awards.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.