Business

Van gezelligheid in een business lounge naar een zakelijke afspraak doordeweeks. Veel sponsors van FC Twente werken onderling samen. Bij Eventals spraken wij met oprichter en eigenaar Henk Leusink en bij Eurogenes met Emma Scholten. Over de samenwerking tussen beide sponsoren waar de Talent Group Twente (TGT) een grote rol in heeft gespeeld.

Eventals is een evenementenbureau uit Gronau en verzorgt evenementen van top tot teen, het technische gedeelte van een evenement, inclusief licht, audio en video. Henk Leusink richt zich met zijn bedrijf op Duitsland én Nederland en organiseert alle soorten evenementen, van businessevents en beurzen tot open-airs en livestreams. Andere mensen in de spotlight zetten en alle bezoekers tevreden naar huis laten gaan, dat is wat het werk als eventmanager voor Henk zo leuk maakt. ‘Het is gewoon mooi dat ik van mijn hobby mijn beroep heb kunnen maken’, vertelt Henk. In de toekomst is Eventals van plan door te groeien en een nieuwe vestiging te openen in Nederland.

Voorloper
Sinds 2017 is Emma Scholten werkzaam voor Eurogenes. Het bedrijf is specifiek gericht op het internationaal vermarkten van runderembryo’s. Er wordt vooral veel binnen Europa geëxporteerd en Eurogenes importeert meestal uit Canada en America. Naast de export en import van runderen organiseert Eurogenes ook veilingen. Vóór corona was een veiling een fysiek evenement, sinds anderhalf jaar worden de veilingen ook online gehouden. Een snelle en correcte afwikkeling richting de eindklant, dit vat de DNA van Eurogenes goed samen. Zij zijn voorloper op het gebied van het verschepen van runderembryo’s, maar ze streven naar een nog goedkoper en sneller proces.

Samenwerking 
Henk en Emma zijn beiden lid van de TGT. ‘Je kent niet iedereen binnen de TGT en door corona konden niet veel evenementen plaatsvinden. Dat maakte het lastiger’, vertellen zij. Eurogenes had een onlineveilingsysteem en besloot om dit ook als een online evenement aan te bieden. Omdat het organiseren van een livestream buiten de branche valt van Eurogenes, moest een evenementenbureau ingeschakeld worden. Door het lidmaatschap bij de TGT probeerde Emma het via deze weg. ‘Ik stelde de vraag in de groepsapp van de TGT en al snel kreeg ik een aantal reacties en positieve berichten over Henk en Eventals.’ Zo ontstond een mooie samenwerking met tevreden klanten en deelnemers als eindresultaat. Voor deze livestream bouwde Eventals speciaal voor Eurogenes een livestreamstudio op in de eigen hal in Gronau. Deelnemers vanuit heel Europa volgden de streams en konden zo live deelnemen aan de veiling.

FC Twente
Emma bezocht vroeger vaak voetbalwedstrijden en omschrijft zichzelf als fanatiek supporter van FC Twente. ‘Mijn lidmaatschap begon in augustus 2020. Ik heb direct de eerste wedstrijd van FC Twente bezocht en het was echt een leuk uitje.’ Na een aantal wedstrijden hield dit weer op vanwege de coronamaatregelen. ‘Ik wilde het graag nog een jaar proberen. Voor mij persoonlijk is het heel goed om buiten mijn eigen sector te kijken en nieuwe mensen te ontmoeten.’

Voordat Henk zich met zijn bedrijf aansloot bij FC Twente, bezocht hij wedstrijden als supporter. Met Eventals was hij eerst lid van de Pegasus, daarna werd hij lid van de TGT. ‘Ik kom nu sinds vier seizoenen bij FC Twente, heb de degradatie en promotie meegemaakt, dus ik heb al veel beleefd als supporter en businessclublid.’ Door lid te zijn van de TGT heeft Henk de mogelijkheid zijn netwerk uit te breiden en nieuwe mensen te ontmoeten. ‘En dat bij mijn favoriete club, een absolute meerwaarde voor mijzelf en mijn bedrijf.’

Dit artikel verscheen eerder in ons business magazine 'TROTS'.