Eerste selectie

FC Twente heeft zaterdagmiddag niet voor een resultaat kunnen zorgen in de uitwedstrijd tegen N.E.C. In Nijmegen werd een 1-0 nederlaag geleden.

BE14817
BE14844
BE14959
BE15005
BE15044
BE15068

Na een gelijkopgaande eerste helft met enkele mogelijkheden voor beide teams kwam N.E.C. vroeg in de tweede helft op voorsprong. Verdonk schoot vanaf dertig meter een vrije trap achter Lars Unnerstall (1-0). Een paar minuten na deze tegenslag kreeg FC Twente er nog een te verwerken. Een overtreding van Max Bruns werd uiteindelijk door de VAR beoordeeld, waarna Van den Kerkhof rood gaf. FC Twente moest met tien man op zoek naar de gelijkmaker. Met enkele verse krachten in het veld kreeg Michel Vlap met een schot van afstand de beste kans op de 1-1. Aan de andere zijde moest Lars Unnerstall enkele malen reddend optreden om een tweede Nijmeegse treffer te voorkomen. In de slotfase bleef FC Twente aandringen, maar gescoord werd er niet meer.