Eerste selectie rkctwe

FC Twente is zondag op bezoek bij RKC Waalwijk tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. In het Mandemakers Stadion won de thuisploeg met 1-0. Vooral in de eerste helft had FC Twente de kans om te scoren, maar de lat en paal stonden een treffer in de weg. Filip Stevanovic scoorde in de slotfase namens RKC Waalwijk.

61168025 FC Twente

FC Twente begon in Waalwijk met dezelfde namen die vorige week aan de aftrap stonden in de gewonnen wedstrijd tegen Ajax (3-1). Bij RKC Waalwijk startten voormalig FC Twente-spelers Godfried Roemeratoe en Denilho Cleonise.

In de eerste helft was het aluminium de voornaamste sta-in-de-weg voor FC Twente, dat ook in dit duel gesteund werd door een uitverkocht uitvak. Na een half uur spelen pegelde Michel Vlap een directe vrije trap op de lat en vlak voor rust raakte Sem Steijn, op aangeven van Manfred Ugalde, de paal. Bij het moment van Vlap keek ook de VAR nog even mee, maar die oordeelde net als scheidsrechter Joey Kooij dat de bal de lijn niet volledig had gepasseerd.

61170100 FC Twente

Na de rust ging het voor FC Twente moeizamer en hadden de bezoekers fases waarin ze het initiatief aan de thuisclub moesten laten. Waar FC Twente kort na rust een schot kon lossen via Ugalde, kwam Lars Unnerstall twee keer in actie bij pogingen van Michiel Kramer en Reuven Niemeijer. Twintig minuten voor tijd kwam Younes Taha in het veld. Hij had zijn officiële debuut voor FC Twente al gemaakt in de Europese voorrondes en trad nu voor het eerst in de Eredivisie aan. Beide ploegen leken elkaar in evenwicht te houden, tot de bal een minuut voor tijd uit een voorzet voor de voeten van Stevanovic kwam. Hij knalde de 1-0 tegen de touwen. Het spel werd nog even stilgelegd omdat er bij het vieren van de treffer bekers op het veld belandden, maar het lukte FC Twente niet de achterstand te repareren.

RKC Waalwijk - FC Twente 1-0 (0-0)

89' Stevanovic 1-0

Geel: Oukili (RKC Waalwijk), Vlap (FC Twente)
Scheidsrechter: Kooij

Opstelling FC Twente: Unnerstall, Sampsted, Hilgers, Pröpper, Regeer, Kjolo (70' Eiting), Sadilek, Steijn (54' Van Wolfswinkel), Rots (54' Van Bergen), Ugalde (87' Besselink), Vlap (70' Taha).

Opstelling RKC Waalwijk: Vaessen, Lelieveld, Van den Buijs, Adewoye, Meijers, Oukili, Niemeijer (90' Gaari), Roemeratoe (90' Bruma), Cleonise (72' Margaret), Kramer (84' Min), Bakkali (72' Stevanovic).

Foto's: OrangePictures