Scoren in de wijk Eerste selectie FC Twente Vrouwen

Dinsdagmiddag vond de aftrap plaats van een nieuw project: het Leesoffensief. Bij de aftrap, een persconferentie met leerlingen van het Carmel College in Oldenzaal, waren Vaclav Cerny en FC Twente Vrouwen speelster Ella Peddemors aanwezig.

image00010

Tijdens het project wordt er samengewerkt tussen Scoren in de wijk, de praktijkschool van het Carmel in Oldenzaal, de bibliotheek in Oldenzaal en Impuls. Het project is bedoeld dat kinderen na schooldagen actief blijven en worden gestimuleerd om bij activiteiten aanwezig te zijn. Doordat er steeds minder wordt gelezen in Nederland was het tijd voor een gezamenlijke actie, waarvoor de Bibliotheek uit Oldenzaal de kans heeft gekregen het leesplezier te bevorderen. Dit heet het Leesoffensief, en het bestaat uit activiteiten waarin ‘Lezen’ en ‘Taal’ centraal staan. Ze vinden elke drie weken plaats.

Persconferentie
In de gymzaal van de praktijkschool van het Carmel in Oldenzaal vond dinsdag een ‘persconferentie’ plaats, waarbij Vaclav Cerny en Ella Peddemors de kinderen te woord stonden. De leerlingen mochten hun vragen stellen aan de spelers. Er werden vragen gesteld over de blessures van beide spelers en hoe ze zich sterk hebben gehouden de afgelopen maanden. Ook vroegen de kinderen zich bijvoorbeeld af hoe de trainingen er precies uitzien, wat ze als topsporter eten en waarom ze voetballer wilden worden. Na de persconferentie was er een foto-moment met de hele groep.

Alle leerlingen die op het eind van het project bij de helft (of meer) van de activiteiten aanwezig is geweest, mogen in de tweede seizoenshelft naar een thuiswedstrijd van FC Twente.