De Grolsch Veste

Beste FC Twente-supporter,

Dinsdag presenteerden demissionair premier Rutte en minister De Jonge tijdens hun persconferentie het plan om de samenleving weer in stappen te openen. Afhankelijk van het aantal ziekenhuisopnames en de hoeveelheid vaccinaties komen er versoepelingen. Per 28 april wil het kabinet de avondklok afschaffen en terrassen en winkels weer openen. Komende dinsdag wordt hierover een definitief besluit genomen. In mei moet buiten sporten weer mogelijk worden. Dat laatste is een goed bericht voor bijvoorbeeld alle amateurvoetballers, want zij zijn daar zo aan toe.
Volgende week wordt in het betaald voetbal weer met publiek gespeeld, zij het nog zeer beperkt en onder voorwaarden. Zoals ik vorige week al aangaf, snappen we goed dat er supporters zijn die geen sneltest willen ondergaan. Volgende week tegen FC Utrecht mogen we in ieder geval 4.000 seizoenkaarthouders verwelkomen en daar zijn we blij mee. Aanmelden kan tot zaterdagavond. De verschillende afdelingen zijn druk in de weer om – met de protocollen in de hand – de organisatie van de wedstrijd goed neer te zetten. We willen dat alles goed verloopt en dat iedereen zich veilig voelt. Via onze kanalen wordt iedere supporter van alle belangrijke informatie voorzien.

Inmiddels heeft meer dan 50% van de supporters afgezien van tegemoetkoming voor de dit seizoen gemiste wedstrijden. Dat betekent dat de club met deze tussenstand € 2,2 miljoen niet hoeft te compenseren. Dit is natuurlijk een prachtig cijfer, waarvoor absoluut een groot woord van dank op zijn plaats is!

EERSTE SELECTIE

Komend weekend staat de bekerfinale tussen Ajax en Vitesse op het programma, er zijn daarom geen wedstrijden in de Eredivisie. Gisteren speelde de selectie van Ron Jans een besloten oefenwedstrijd in De Grolsch Veste tegen FC Emmen. Het duel eindigde in 1-1.

Zondag 25 april om 16.45 uur hervat FC Twente de competitie tegen FC Utrecht. Voor het eerst sinds 25 september 2020 krijgt de ploeg weer de ondersteuning van het publiek. Ook al is er slechts een kleine ‘12e man’, de steun gaat de ploeg ongetwijfeld helpen. De spelers zien ernaar uit. Dat geldt zeker voor Joël Drommel. Hij heeft meermaals aangegeven de supporters te missen. Zoals bekend vertrekt Drommel per 1 juli naar PSV. De transfer heeft hij verdiend en het is hem gegund. Hij zal zich de komende wedstrijden nog volledig geven voor het team. Hij wil FC Twente met een goed gevoel verlaten.

FC TWENTE VROUWEN

René Roord is ook de komende jaren manager vrouwenvoetbal bij FC Twente. Roord heeft zijn contract met drie seizoenen verlengd. We zijn blij met deze verlenging en zijn ervan overtuigd dat hij FC Twente Vrouwen verder zal helpen bij de ontwikkeling van talentvolle speelsters zonder daarbij de sportieve ambities van de eerste selectie uit het oog te verliezen: meedoen in de top van Nederland.
Morgen om 16.30 uur speelt FC Twente Vrouwen de halve finale van de beker op Sportcampus Diekman tegen ADO Den Haag. De wedstrijd is live te zien op ESPN.

FC TWENTE, SCOREN IN DE WIJK

Deze week presenteerden de KNVB en de clubs het eindrapport van het onderzoek ‘De maatschappelijke impact van het betaald voetbal’. Betaald voetbal is niet ‘maar een spelletje’, het speelt een belangrijke rol in het leven van miljoenen mensen. Hoeveel impact het op de maatschappij heeft, is in kaart gebracht door PricewaterhouseCoopers. Het rapport concludeert dat het betaald voetbal een substantieel onderdeel is van de maatschappij en dat de betaald-voetbal-clubs in de positie zijn om een positieve impact te leveren op het gebied van verbinding, welzijn, educatie en economie. De clubs helpen bijvoorbeeld ruim 280.000 mensen verder via projecten vanuit Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen op het gebied van gezondheid, werk of onderwijs. Daarnaast blijken ruim 12.000 zakelijke en maatschappelijke bedrijven en organisaties door het betaald voetbal met elkaar verbonden te zijn.

Enkele andere bijzondere conclusies zijn:

·       Het betaald voetbal bindt 8.2 miljoen liefhebbers door alle lagen van de bevolking heen;

·       Het betaald voetbal levert de Nederlandse economie 2,03 miljard euro op;

·       Gemiddeld besteedt de voetballiefhebber 11 uur per week aan het betaald voetbal, dat is 26% van de vrije tijd.

Maandagavond om 18.30 uur zendt RTV Oost de documentaire ‘Turkse Tukkers aan Zet’ uit. Het is een gefilmd verslag van dit gelijknamige project, waarbij Turkse gezinnen zijn geholpen te integreren in de Twentse samenleving. Het project is onlangs afgesloten.

KIDSCLUB

De Kidsclub organiseert drie dagen lang een zogenaamde ‘IkMisOe-wandeling’ met onderweg allerlei leuke spelletjes voor de ‘kids’. Er zijn routes van 5 en 9,5 kilometer, met vertrek en aankomst in De Grolsch Veste. Na afloop krijgen de deelnemers een exclusieve ‘You’ll Never Walk Alone’-goodiebag mee. De wandelingen zijn met in totaal 750 deelnemers inmiddels volgeboekt.

 

Beste mensen, blijf gezond!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur