Beste FC Twente-supporter,

We kunnen heel tevreden terugkijken op de start van de competitie. De 8.000 supporters in De Grolsch Veste zagen een elftal dat vanaf de eerste minuut de baas was op het veld. Het was meteen vuurwerk: een gedreven, enthousiast elftal dat voor iedere meter streed; in combinatie met zeer verdienstelijk voetbal kon dit maar een winnaar opleveren. Het is in ieder geval heel fijn om zo het seizoen te beginnen. Een seizoen waarin we nog midden in de strijd tegen corona zitten en waar we voorlopig ook nog niet vanaf zijn. Niet alleen het elftal, maar ook alle supporters verdienen een compliment. De manier waarop iedere bezoeker omgaat met alle corona-maatregelen is lovenswaardig. Natuurlijk gaat nog niet alles goed en moet de club blijven kijken op welke manier het nog beter kan. Dat doen we ook. Dat geldt ook voor de dienstverlening. Neem bijvoorbeeld de stewards in het stadion, zij krijgen ook ineens allerlei nieuwe taken. Dit vergt best enige aanpassing en gewenning, maar zij doen hun werk met verve en dat mag ook best een keer gezegd worden.

Speciale kinderkaarten
Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen 1,5 meter tot elkaar en/of volwassenen te bewaren. Vanaf nu stellen wij voor de thuiswedstrijden alle tussenliggende stoelen beschikbaar voor kinderen in deze leeftijdscategorie, tot een maximum van 500 kaarten per wedstrijd. Het is op deze manier mogelijk voor seizoenkaarthouders (die een kaart voor een betreffende wedstrijd hebben bemachtigd) om een kind mee te nemen naar de wedstrijd. Deze kaarten zijn beschikbaar à €10,- voor kinderen die lid zijn van de Kidsclub. Er zijn geen losse kaarten beschikbaar voor ouders en/of begeleiders, alle beschikbare kaarten zijn immers bestemd voor (en vergeven aan) seizoenkaarthouders. 

Giorgi Aburjania
We hebben met FC Sevilla en Giorgi Aburjania een akkoord bereikt over het beëindigen van de arbeidsovereenkomst. Zodra FC Sevilla de laatste handtekening heeft gezet, keert Aburjania terug naar de Spaanse club. We bedanken Giorgi voor zijn inzet bij FC Twente en we wensen hem veel succes bij zijn volgende stap. 

Wijziging speeldatum FC Twente – AZ
AZ is deze week uitgeschakeld voor deelname aan de groepsfase van de Champions League. Conform afspraken aan het begin van het seizoen is FC Twente – AZ vanuit sportief technische redenen verplaatst van zaterdag 12 december naar zondag 13 december. De aanvangstijd is nog niet bekend. Dit zal na vrijdag 2 oktober bekend worden, als de loting voor de Europa League is geweest.   

FC Twente Vrouwen 
De eerste thuiswedstrijd van FC Twente Vrouwen tegen PEC Zwolle eindigde op Sportcampus Diekman in een 2-2 gelijkspel. Na het verlies tegen Ajax vorige week, had de ploeg ongetwijfeld op een overwinning gehoopt. Voorafgaand aan dit duel stelden de oud-spelers Jan Jeuring en Martijn Abbenhues het door supportersvereniging Glanerbrug herstelde elektronisch scorebord in werking. Daarnaast onthulde Jeuring, die zijn loopbaan begon en eindigde bij Sportclub Enschede, ook nog een schildering van hem op de tribune.  

FC Twente/Heracles Academie
Voor de jeugdteams van de Academie staan natuurlijk ook dit weekend weer de wedstrijden op het programma. De berichtgeving rondom deze duels zijn vanaf deze week te volgen op nieuwe eigen kanalen van de Academie. Gistermiddag is de nieuwe website gelanceerd: fctwenteheraclesacademie.nl en ook via Twitter, Instagram en Facebook zijn de verrichtingen van de talenten te volgen. 

Rood is onze Veste
Een grote groep supporters is al een aantal maanden bezig om De Grolsch Veste nog roder te maken dan deze als was. Onder het motto “Rood is onze Veste” zijn ze bijna dagelijks in en om het stadion te vinden. Nadat de gracht al een prachtige uitstraling heeft gekregen, zijn ze nu begonnen om fraaie beeltenissen met prachtige details om het stadion heen aan te brengen. De supporters zitten boordevol ideeën en ik vermoed dat het project “Rood is onze Veste” nog niet is afgerond. We hebben grote waardering hoe ook deze supporters zich inzetten voor de club en hun betrokkenheid. Sommigen steken elk uurtje vrije tijd in dit project, heel mooi om te zien.  

Beste mensen, blijf gezond! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur