Beste supporters,

De voetbalwereld werd deze week opgeschrikt door het overlijden van Johan Neeskens. Naast een groot voetbalicoon was Johan Neeskens de schoonvader van onze aanvoerder Ricky van Wolfswinkel. FC Twente wenst Ricky, zijn gezin, familie en overige nabestaanden veel sterkte de komende tijd. Voor aanvang van de wedstrijden in de eerstvolgende speelronde wordt een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan Johan Neeskens.

Eerste selectie
Na een druk programma, zowel in de Eredivisie als in de Europa League, heeft de ploeg van trainer Joseph Oosting vanwege een interlandbreak dit weekend vrijaf. Daarna staan staf en spelers opnieuw een intensieve periode te wachten. Mooi om alvast naar uit te kijken. FC Twente is na acht wedstrijden in de Eredivisie volop in de race voor de Europese plekken. Er ligt een mooie uitdaging om ons de komende weken verder te verbeteren. We hebben daarnaast twee prachtige Europese wedstrijden beleefd. Tegen Fenerbahçe was het een wedstrijd op hoog niveau in een geweldige ambiance. De supporters hebben zich de hele wedstrijd van hun allerbeste kant laten zien. Het zegt veel dat na afloop een gevoel van teleurstelling overheerste. Spelers en staf vonden dat ze twee punten hadden laten liggen. Over twee weken ontvangen we de volgende topploeg in De Grolsch Veste, S.S. Lazio. 

Champions League debuut FC Twente Vrouwen
FC Twente Vrouwen heeft zich deze week uitstekend laten zien op het Europese podium. Met een 0-2 zege bij het grote Celtic beleefde de ploeg van trainer Joran Pot een heel mooi debuut in de groepsfase van de UEFA Women’s Champions League.
Nadat deze zomer veel gevestigde namen vertrokken bij FC Twente Vrouwen, is Pot met zijn staf met een bijna nieuwe selectie aan de slag gegaan. Het talentvolle team heeft nog niet veel Europese ervaring, maar heeft zich toch al prima laten zien. De wedstrijden in de competitie en in Europa zijn leerzame ervaringen waar iedereen alleen maar beter van kan worden. Donderdagavond krijgt het seizoen in de UEFA Women’s Champions League met de thuiswedstrijd in De Grolsch Veste tegen Chelsea een vervolg. Ik zou het mooi vinden als ook FC Twente Vrouwen op zo veel mogelijk support van de supporters kan rekenen.  Tickets zijn verkrijgbaar via onze website.

FC Twente Vrouwen zaterdag thuis tegen Excelsior
Na het gelijke spel tegen PSV (0-0) en tussen de twee Europese wedstrijden door speelt FC Twente Vrouwen zaterdag de competitiewedstrijd tegen Excelsior. Er wordt om 14.00 uur afgetrapt op het veld van Sparta Enschede.

Oefenwedstrijd tegen Heerenveen
In deze interlandweek speelde FC Twente woensdagmiddag in Friesland een oefenwedstrijd tegen sc Heerenveen (1-1). De ploeg trad aan zonder haar internationals en tijdens het treffen maakten enkele jeugdspelers hun opwachting. Een van hen was Owen Panneflek, die voor gelijkmaker zorgde. Dit weekend heeft de selectie geen programma, vanaf maandag pakt de ploeg de voorbereiding richting de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk weer op.

Cerriva verlengt Premium Partnerschap
Cerriva heeft haar Premium Partnerschap met FC Twente verlengd tot 2027. Het Oldenzaalse bedrijf is al jaren aan de club verbonden en sinds twee seizoen Premium Partner van FC Twente. We kijken uit naar een nieuwe samenwerking.

Twentse Internationals
Mees Hilgers heeft gisteravond zijn debuut gemaakt voor de nationale ploeg van Indonesië. De WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bahrein eindigde in een gelijkspel (2-2). Komende dinsdag speelt Indonesië in en tegen China. Youri Regeer en Max Bruns verblijven deze week bij Jong Oranje. Gisteravond speelde de ploeg tegen Mexico (1-0 zege). Maandag treft Jong Oranje in Nijmegen Zweden. Mats Rots speelt deze week met Oranje onder 19 vriendschappelijke interlands tegen Engeland en Portugal. Yannick Gerritsen en Lucas Vennegoor of Hesselink staan op de stand-by lijst. Benjamin Nagel staat op de stand-by lijst van Oranje onder 18. Ruud Nijstad speelt deze week met Oranje onder 17 in Albanië een EK-kwalificatietoernooi.

Goed weekend!

Dominique Scholten
Algemeen Directeur

 

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.