Eerste selectie club Supporters

Beste supporters, 

Mees Hilgers, Vaclav Cerny, Christos Tzolis en Ramiz Zerrouki zijn deze week weer teruggekeerd van hun interlandverplichtingen. Gisteren zijn ze aangesloten bij de selectie die al druk in voorbereiding is op het duel tegen Vitesse, dat zaterdag om 21.00 uur begint. Vitesse meldt zich zaterdag met de nieuwe hoofdtrainer Phillip Cocu. Net als vorig seizoen heeft FC Twente dertien punten uit zeven wedstrijden. Dat hadden er een paar meer kunnen zijn, maar het is nog steeds een prima uitgangspositie. We willen minimaal deelname aan de play-offs voor Europees voetbal halen. Tot aan de start van het WK-voetbal in Qatar op zondag 20 november speelt de ploeg van Ron Jans nog zeven wedstrijden. Hier kan de basis worden gelegd voor het bereiken van die doelstelling.

 

Jaarcijfers 2021-2022
De jaarrekening van FC Twente ’65 over het seizoen 2021-2022 is vandaag gepubliceerd. Over vorig seizoen is een nettowinst van € 2 miljoen gerealiseerd. Een mooi resultaat.
De omzet over seizoen 2021-2022 is ten opzichte van een seizoen eerder met circa € 8,5 miljoen gestegen naar € 26,9 miljoen. Op basis van de jaarrekening 2021-2022 en de prognose 2022-2023 bedraagt het aantal punten volgens het Financial Rating Systeem (FRS) 36 punten (seizoen 2020-2021: 28 punten). Het maximaal te behalen punten is 40 en FC Twente voldoet daarmee ruimschoots aan het minimaal aantal te behalen punten van 16.
De volledige jaarrekening is hier te lezen.

Pure Energie
Na zeven jaren neemt Pure Energie aan het einde van het seizoen afscheid als hoofdsponsor van FC Twente. We danken Pure Energie niet alleen voor de jarenlange financiële steun, maar ik wil ook de waardering uitspreken voor de wijze van samenwerking. Pure Energie heeft zich nooit bemoeid met het gevoerde beleid van de club en was altijd aanspreekbaar met name in de moeilijke jaren na de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie en tijdens corona. Het is mooi dat een regionaal bedrijf zolang verbonden is geweest aan een regionale club en we hopen Pure Energie nog lang als supporter welkom te mogen heten in De Grolsch Veste.

Afscheidswedstrijd Bryan Ruiz
Zoals we vorige week al hebben aangekondigd, speelt FC Twente aan het eind van het jaar de afscheidswedstrijd van Bryan Ruiz in Costa Rica tegen zijn huidige club Liga Deportiva Alajuelense. De ploeg van Ron Jans combineert deze wedstrijd met een trainingskamp van tien dagen. Supporters die het voornemen hebben om de wedstrijd te bezoeken in Costa Rica kunnen zich voor 1 november bij FC Twente melden, via ticketing@fctwente.nl, zodat wij bij LD Alajuelense tijdig wedstrijdtickets voor deze supporters kunnen reserveren. Het organiseren van een supportersreis door FC Twente zit er helaas niet in. 

FC Twente Vrouwen
Dit weekend heeft FC Twente Vrouwen een vrije speelronde. Vanaf volgende week verblijven diverse speelsters bij de nationale ploeg en de jeugdselecties. Daphne van Domselaar, Caitlin Dijkstra, Kayleigh van Dooren, Renate Jansen, Fenna Kalma en Marisa Olislagers zijn opgeroepen voor Oranje Vrouwen, die komende week tegen Zambia en Noorwegen spelen. Elena Dhont is opgeroepen voor België en Kim Everaerts, Marit Auée en Danique van Ginkel sluiten aan bij Jong Oranje. Fieke Kroese en Wieke Kaptein bij Oranje onder 19. FC Twente Vrouwen speelt vrijdag 21 oktober haar eerstvolgende thuiswedstrijd. Die avond komt PSV naar De Grolsch Veste. Kaarten voor dit duel zijn verkrijgbaar via kaartverkoop.fctwente.nl.

Spelerspresentatie
Dinsdagavond vond in De Grolsch Veste de jaarlijkse spelerspresentatie plaats voor alle sponsoren van de club. Tijdens de drukbezochte avond werden de nieuwkomers bij de selectie nader voorgesteld door ESPN-presentatrice Fresia Cousiño Arias en schoven Jan Streuer, Ron Jans, Robin Pröpper en Daan Rots aan in het voetbalforum. We kijken terug op een geslaagde avond.

Heya de Keu! - Op visite bij FC Twente
Scoren in de wijk organiseert ook activiteiten speciaal voor senioren. Een voorbeeld daarvan is 'Heya de Keu! - Op visite bij FC Twente', dat in samenwerking met regionale supportersverenigingen wordt gehouden. Komende week ontvangen we in De Grolsch Veste senioren uit de gemeente Hof van Twente, een initiatief van supportersvereniging Markelo die 25 jaar bestaat.
Tijdens het bezoek krijgen zij een rondleiding, brengen ze een bezoek aan het museum, is er een kleedkamersessie met het mobiele museum 'De Schatkist' en een gezamenlijke lunch.
Later dit jaar ontvangen we senioren uit Delden en Goor. 

Good Goan! 

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur