Supporters Eerste selectie

Vorige week vrijdag speelde FC Twente de oefenwedstrijd tegen Schalke 04. De nieuwe selectie van Ron Jans presenteerde zich voor het eerst aan het publiek. Maar liefst 26.000 supporters waren in De Grolsch Veste aanwezig, niet alleen supporters van FC Twente, maar ook ruim 2000 van Schalke. Dat was misschien wel de grote winst van de avond. Waar overal oefenwedstrijden op last van de autoriteiten zonder publiek moeten worden afgewerkt, liepen in en rondom het stadion ‘rood en blauw’ gemoedelijk door elkaar en dronken zij samen een biertje. Zo wil je dat voetbal wordt beleefd.

Sportief verloopt de voorbereiding voorspoedig. De resultaten zijn prima en bijna alle spelers zijn fit. Robin Pröpper, Thijs van Leeuwen en Casper Staring sluiten binnenkort weer aan bij de selectie. Het is wel jammer dat Wout Brama er enkele weken ‘uit’ is met een blessure. Iedereen weet echter dat een goede voorbereiding geen garantie is voor succes in de competitie en ‘in Europa’. Ron Jans gaf dat ook al aan.

De definitieve samenstelling van de ploeg begint steeds meer vorm te krijgen. Deze week werden doelman Issam El Maach en aanvaller Christos Tzolis aan de selectie toegevoegd. Dat betekent dat de technische staf alle posities dubbel bezet heeft. Alleen wordt nog naar een extra linkervleugelverdediger gezocht. Wellicht is daar op zeer korte termijn al iets over te melden.

Vanavond wordt de oefencampagne afgesloten met een wedstrijd tegen Bologna FC, dat vorig seizoen als dertiende eindigde in de Serie A. Het is een weerzien met een voormalig talent van FC Twente: Marko Arnautovic. International Jerdy Schouten en de Nederlanders Mitchell Dijks en Denso Kasius zijn ook spelers van Bologna, maar zij zijn vanavond niet van de partij. We verwachten zo’n 10.000 supporters bij de wedstrijd.

Bij een eerste wedstrijd is het altijd spannend om te ervaren of de wedstrijdorganisatie ook weer staat. Gelukkig kunnen we constateren dat tegen Schalke 04 de meeste zaken voorspoedig verliepen, ondanks personeelsgebrek, waar ook FC Twente mee te kampen heeft. Toch vinden we dat het hier en daar nog beter kan en moet. Daar gaat de komende weken alle aandacht naartoe.

Naar Belgrado
Donderdag speelt FC Twente voor het eerst sinds acht jaar weer een officieel Europees duel. De vierde plaats van vorig seizoen geeft recht op deelname aan de Conference League. De ploeg van Ron Jans gaat donderdagavond om 20.00 uur in de derde voorronde van dit toernooi op bezoek bij FK Cukaricki uit Belgrado. De wedstrijd wordt gespeeld in het stadion van stadgenoot Partizan. Een week later is de return om 19.00 uur in De Grolsch Veste. De winnaar van deze tweestrijd plaatst zich voor de play offs. Bij winst van de play offs is deelname aan de groepsfase verzekerd.

Kaartverkoop Europese duels

Kaarten voor het uitduel met FK Cukaricki kunnen vanaf vandaag om 13.00 uur aangevraagd worden via een formulier op de website van FC Twente. Hierbij geldt een (Seizoen)ClubCard verplichting. Aanstaande maandag (1 augustus) om 13.00 uur starten we met de kaartverkoop voor SeizoenClubCard houders voor het thuisduel met FK Cukaricki in De Grolsch Veste. Zij kunnen hun eigen plek terugkopen voor dit duel. Nadere informatie volgt maandagochtend per e-mail. 

Documentaires FC Twente TV
Dankzij de goede sportieve prestaties is er vanaf dit seizoen weer FC Twente TV op ESPN. Gisteravond om 18.00 uur is onze eerste special over de band met Schalke 04 op ESPN uitgezonden, deze is vanaf vanavond om 18.00 uur op ons YouTube kanaal te bekijken. Tevens gaat vanavond om 21.00 uur de documentaire ''Wij gaan Europa in'' in premiere op ESPN. 

FC Twente Vrouwen & het EK
Het EK Vrouwen is teleurstellend geëindigd voor de Oranje Leeuwinnen. In de kwartfinale werd de ploeg van bondscoach Mark Parsons kansloos uitgeschakeld door de Franse vrouwen. Gelukkig waren er nog wel enkele lichtpunten in de selectie, waaronder twee selectiespeelsters van FC Twente. Daphne van Domselaar speelde als vervangster van Sari van Veenendaal een fantastisch EK en Kerstin Casparij speelde ook sterk. Dat deed ze echter wel voor het laatst als speelster van FC Twente. Kerstin maakt een prachtige transfer naar Engeland, zij speelt volgend seizoen bij Manchester City. Dat is niet alleen een compliment voor haar, maar voor iedereen binnen FC Twente Vrouwen.

FC Twente, scoren in de wijk
Onder de verzamelnaam ‘Heya de Keu’, met Eddy Achterberg als aanjager, organiseren de medewerkers van FC Twente, scoren in de wijk allerlei leuke activiteiten. Er is voor ieder wat wils, zoals biljarten, ‘walking football’ of gewoon een gezellige middag met elkaar. Voor meer informatie en het stellen van vragen over de activiteiten zijn de deuren van De Grolsch Veste iedere dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur geopend. Er zijn dan medewerkers van Scoren in de wijk aanwezig om belangstellenden te informeren en om samen een kopje koffie te drinken.

Good Goan!

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur