FC Twente Vrouwen

FC Twente Vrouwen heeft zaterdag gelijkgespeeld tegen AZ in het AFAS stadion (2-2). Na afloop blikte trainer Joran Pot terug op de wedstrijd in Alkmaar.

“In de eerste fase van de wedstrijd laten we ons verrassen met een diepe bal, waar we gewoon niet goed staan te verdedigen”, begint Joran Pot. “Na een kwartier lieten we goed spel zien, waarbij we de bal en AZ lieten lopen. Dat resulteerde in twee goede doelpunten van onze kant.”

Tweede helft

“De tweede helft was niet denderend en waren we met vlagen slordig aan de bal”, gaat Joran Pot verder. “Maar het is niet dat AZ daardoor in de wedstrijd kwam en kansen creëerde. We kwamen veel op de helft van de tegenstander, alleen hebben we niet het vermogen gehad om daar veel te creëren. Er zijn momenten geweest dat we vaker de trekker over moeten halen. Daarnaast moeten we bij de tweede tegengoal adequater verdedigen en de overwinning over de streep trekken.”

De voorsprong op Ajax bedraagt vier punten, met nog vier wedstrijden te spelen. “Een gelijkspel is zuur en daar zijn we niet tevreden over. Toch hebben we nog vier punten voorsprong. We hebben het in eigen hand, dus we weten wat ons te doen staat.”

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.