Supporters Eerste selectie

Beste supporters,

Het is fantastisch dat we weer met ons allen naar De Grolsch Veste kunnen, dat de sfeer ouderwets goed is en dit duidelijk een positief effect heeft op de spelersgroep en de resultaten. Helaas merken we echter ook dat het aantal misdragingen rondom wedstrijden gestaag toeneemt, hier moeten we écht van af.

Bier gooien? Drink het toch op
Eén van de meest in het oog springende misdragingen is het, al dan niet opzettelijk en bewust, gooien van (half)volle bekers bier. Dit is heel snel een trend geworden en hier willen we zo snel mogelijk weer helemaal van af. Het past ook helemaal niet bij FC Twente; hier drinken we ons bier toch gewoon lekker op? Van het gooien van bier hebben niet alleen je medesupporters en gasten van de club ontzettend veel last, maar bijvoorbeeld ook media en pers en natuurlijk wij als club zelf. De KNVB is strikt in haar beleid en schroomt niet om ons fikse boetes op te leggen voor dit gedrag.

Vechtpartijen en vernielingen
Een ander probleem waar we tegen aan lopen is dat er een flinke toename is van het aantal vechtpartijen en van het aantal vernielingen in én om het stadion. Ook hier distantiëren wij ons van en wij willen dat dit stopt.

Maatregelen vanuit FC Twente
Om dit onwenselijke gedrag tegen te gaan hebben we in de afgelopen periode, op basis van beschikbare camerabeelden en informatie, reeds mensen uit De Grolsch Veste verwijderd en stadionverboden uitgedeeld. Tevens is er een groep mensen opgeroepen om zich te verantwoorden voor hun daden ten overstaan van de Gedragscommissie bij FC Twente. 

Uiteraard verhalen wij kosten van reparatiewerkzaamheden op de mensen die de vernielingen hebben gedaan. FC Twente schroomt niet om stevig in te grijpen waar dit nodig is, dat zullen we blijven doen.

De volgende stap is het sluiten van horecapunten tijdens de wedstrijden. Daarom doen we een oproep aan iedereen: stop hiermee! Steun FC Twente op positieve wijze. Zie je toch dat anderen zich misdragen? Corrigeer elkaar waar dat kan of roep de hulp in van een steward.

Paul van der Kraan
Algemeen Directeur