Eerste selectie tweexc

Met twee treffers had Ricky van Wolfswinkel een belangrijk aandeel in de 4-2 zege op Excelsior. Na afloop keek de spits terug op de avond in De Grolsch Veste.

BE20079
BE20100
BE20200 v3
BE20211 v3
BE3 3262

“We hebben met z’n allen de wedstrijd omgedraaid. Natuurlijk helpt de rode kaart en begonnen we dramatisch aan de wedstrijd", vertelt Ricky van Wolfswinkel. "Toch moet je het nog maar wel omdraaien, ook tegen tien man, en dat hebben we gedaan. We hebben dit seizoen zulke goede wedstrijden gespeeld in de Veste en dan begin je zo, maar ook dat kan eens gebeuren.”

“Gelukkig valt de aansluitingstreffer voor rust", vervolgt Van Wolfswinkel. "Daarna doen we wat wisselingen en zij proberen vanuit de counter toe te slaan. Wat zij overigens fantastisch hebben gedaan, daar valt niks op af te dwingen. Dat maakte het voor ons wel moeilijker om erdoor te komen. Vervolgens kwamen er aanvallende jongens erin, veel aanvallender kon het niet.”

Tien minuten voor tijd scoorde Ricky van Wolfswinkel de 3-2, op aangeven van Manfred Ugalde. "Ugalde gunde mij die bal, hij had ook zelf kunnen koppen. Dan zie je dat we het echt met z’n allen doen."

Youtube Thumbnail 23 24 9 v2
Interview

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.