Met Viropower UVC-luchtreinigers in de aanval tegen het coronavirus

In de strijd tegen Corona heeft FC Twente op de plekken waar samenkomen onvermijdelijk is, zoals de kleedkamers in de Grolsch Veste en op het trainingscomplex, UVC luchtreinigers geplaatst. Deze luchtreinigers filteren niet alleen pollen en allergenen, maar vernietigen door middel van UVC licht virussen en bacteriën, waaronder Covid-19. UVC licht is volgens wetenschappelijk bewijs de meest effectieve manier om virussen te elimineren.

Deze ViroPower luchtreinigingsapparaten zijn ontwikkeld en gebouwd in Hengelo door sponsor Ultrasun International. Hiermee helpen ze scholen, bedrijven en vele andere (medische) instellingen waar samenkomen noodzakelijk is om een zo veilig mogelijke omgeving te creëren en het risico op besmetting te verkleinen. Ook voor FC Twente geldt dat ze, ondanks alle reeds getroffen voorzieningen, graag een stap extra willen zetten in de strijd tegen Corona.

Meest effectieve bestrijding van virussen op een veilige manier
Wetenschappers weten al decennia dat kiemdodend UVC licht het vermogen heeft om virussen en bacteriën te doden. Een recente studie van de TU Eindhoven wees uit dat UVC straling een belangrijke rol kan spelen bij desinfectieprogramma’s en bij het in bedwang houden van het COVID-19 virus. Ook is volgens het RIVM UVC licht erg effectief in het snel en effectief uitschakelen van het coronavirus in aerosolen.
Het is daarom niet voor niets dat het Twentse bedrijf Ultrasun haar jarenlange kennis en ervaring met UV licht nu heeft ingezet in de ontwikkeling van een professionele UVC-luchtreiniger: De ViroPower.

Veilige werkomgeving voor werknemers en/of bezoekers.
De ViroPower is een mobiel apparaat dat lucht reinigt door middel van een stoffilter, HEPA-filter en tenslotte door UVC-licht. Dit laatste zorgt ervoor dat 99,9% van de schadelijke deeltjes in de lucht vernietigd worden. Virussen, bacteriën, schimmels, pollen en allergenen worden zo niet alleen uit de lucht gefilterd, maar dus gelijk ook vernietigd. Dit heeft schone, gezonde lucht als resultaat.

Met een reinigingskracht van wel 300m3 per uur per apparaat, is de ViroPower het perfecte apparaat om schone lucht in binnenvertrekken te garanderen. Zo zijn ondertussen testlocaties voor Covid-19 in heel Nederland al uitgerust met een ViroPower in hun wacht- en testruimten. Maar ook ruimtes zoals vergaderruimten, kantines, klaslokalen, wachtkamers, verzorgingstehuizen en natuurlijk kleedkamers zijn ideale vertrekken voor de ViroPower. Hierdoor kunnen mensen op een zo veilig mogelijke manier samenkomen in noodzakelijke gevallen.

Veilig om samen te kunnen komen / Gezondheid
Reden genoeg dus voor FC Twente om in elke kleedkamer een ViroPower neer te zetten. Zo kan voor alle spelers gezonde lucht gewaarborgd worden en wordt de kans op verspreiding van het Covid-19 virus geminimaliseerd.

Paul van der Kraan, algemeen directeur FC Twente: Als betaald voetbalclub hebben we een voorbeeldfunctie, maar bevinden we ons ook in een bevoorrechte positie dat wij nog gewoon onze wedstrijden kunnen spelen, ondanks dat we onze fans moeten missen. We willen dit vertrouwen van de overheid niet schenden en willen daarom een stap extra zetten in de strijd tegen Covid-19.

Innovatie van Twentse wereldspeler
ViroPower is een product van het Hengelose bedrijf Ultrasun International die levert aan distributeurs in ruim 45 landen. In haar bijna 50 jarige bestaan is Ultrasun International onder de merknamen Ultrasun en Dr. Müller uitgegroeid tot één van de marktleiders op het gebied van professionele UV- en lichttherapie-apparaten. Nu gebruikt het bedrijf haar jarenlange kennis en ervaring nu om te helpen bij de verbetering van luchtkwaliteit. De ViroPowers worden kostenloos aan FC Twente aangeboden om hen te helpen in de strijd tegen Corona.

Tim Leusink, Commercieel directeur Ultrasun: Als Twentse onderneming hebben we in crisistijd gekeken hoe we onze kennis en kunde konden inzetten om bedrijven te helpen. In korte tijd hebben we kunnen laten zien hoe innovatief deze regio kan zijn en hebben we een lastige situatie omgezet in een nieuwe kans. Juist in deze tijd wil je als bedrijf extra goed zorgen voor je medewerkers en noodzakelijke bezoekers en de ViroPower helpt daarbij enorm.