psvtwe Eerste selectie

FC Twente verloor zondagavond in de blessuretijd met 1-0 op bezoek bij koploper PSV. Na afloop reageerden Joseph Oosting, Robin Propper en Myron Boadu op de wedstrijd.

Joseph Oosting: "We speelden heel volwassen"

“We zijn in de wedstrijd gegroeid, want we begonnen niet goed. We hadden met name in het verdedigen kleine problemen. Gedurende de wedstrijd hebben we dat opgelost. Ik heb een heel volwassen team gezien, in alle facetten. Waarbij ik denk dat we vlak na rust een goudeerlijk doelpunt maakten. Ik vond de scheidsrechter wel heel erg snel fluiten. We hebben op de bank een iPad en dan kun je het zien en zoals wij het hebben gezien is het een doelpunt.”

“Gedurende de wedstrijd kregen we de zaak, ook in de tweede helft, onder controle. We speelden heel volwassen. Dan kijk ik puur en alleen naar mijn eigen ploeg. Ik denk dat wij de 0-1 moeten maken in blessuretijd. Ik heb tegen mijn ploeg gezegd; luister, we gaan hier wel met het hoofd omhoog het veld af. We hebben het heel goed gedaan tegen een goed elftal. Ons plan was goed. We kopen er niks voor, maar als ik zie hoe wij groeiende zijn voorspel ik nog een mooi slot van de competitie.”

Lees verder onder de afbeelding

65432952 FC Twente
BE26502
BE26526
BE26607
BE26612

Robin Pröpper: "Het lukte ons om PSV te ontregelen"

“We hebben een heel goede wedstrijd gespeeld, het lukte ons om PSV te ontregelen. Ze hadden het enorm lastig met ons. We hebben goede mogelijkheden gehad en een paar keer moeten we het net wat beter uitspelen. We hebben er alles aan gedaan om te winnen, dan is het extra zuur dat je de goal in de laatste seconden tegen krijgt.”

“We voelden dat het mogelijk was om hier een resultaat te pakken als je vol gas geeft, ontregelt, de duels speelt en goed aan de bal bent. Dan krijg je namelijk ruimtes en mogelijkheden en die hebben we gehad. PSV heeft genoeg kwaliteit om tot kansen te komen en die hebben ze ook gehad, maar het was zeker mogelijk geweest om hier punten te pakken.”

Lees verder onder de afbeelding

65431046 FC Twente min
BE19206
BE19446
BE19471
BE26477

Myron Boadu: "Ik denk dat ik niet veel fout deed"

"Jammer dat het doelpunt werd afgekeurd. Ik denk dat ik niet veel fout deed, maar uiteindelijk neemt de scheidsrechter een beslissing. We hadden nog kansen om deze wedstrijd te winnen, jammer dat we hier geen drie punten meenemen. Dit was het moment geweest om ze te verslaan. Voor mij persoonlijk was het fijn om zestig minuten te spelen, dat was een tijdje geleden. Ik was niet fit toen ik hier kwam en we hebben er alles aan gedaan om na een bepaalde periode zo fit mogelijk te zijn en gelukkig kreeg ik de kans van de trainer. Daar ben ik hem dankbaar voor."

Meld je aan voor de FC Twente nieuwsbrief.